Našao kovertu sa 1.600 evra i vratio vlasniku

09:25, 05.05.2017.
Thumbnail

Milovan Živković, radnik Kulturnog centra Kruševac posljednjih dana je glavni junak Kruševca i okruženja.

On je na pločniku trga Kosovskih junaka , među masom šetača, uglavnom mladih ljudi našao kovertu sa 1.590 evra.

"Primijetio sam kovertu i malo je nogom šutnuo, a iz nje je ispala jedna novčanica. Sageo sam se i podigao kovertu, a u njoj vidio sam veliki svežanj deviznog novca, sa isplatnim nalogom 'Rajfajzen banke', koja se nalazi na stotinak metera od mjesta događaja. Nisam ni o čemu razmišljao, već odmah otišao u kacelariju banke", ispričao je novinarima junak priče Milovan Živković.

On je u banci, uz pomoć službenika, saznao ime čovjeka koji je podigao deviznu penziju. Tragom njegove adrese stigao je u Gornji Temnić kod Varvarina i našao Radoslava Baćića.

"Video sam da nema poštenijeg čovjeka od Milovana Živkovića, koji mi je donio izgubljeni novac. Kad sam htio da mu dam jednu sumu para, on nije htio da uzme ni dinar. Ma kakvi, kaže, to ne dolazi u obzir. Jedva je popio piće! Ali, ja ću da ga častim. Odneću mu prase, nešto će da bude sa moje strane kad nije htio da uzme para", iskreno priča Radoslav Baćić.

U kovertu je nedostajalo 110 evra, što je bunilo poštenjačinu Milovana Živkovića. Ali i tu dilemu otklonio je Radoslav.

"Ja sam prvo po podizanju penzije 110 evra razmijenio u mjenjačnici da obradujem unuke, a ostalo kao i uvijek da se nađe za poljopruivredu, za kuću i razdjelim kome šta traba", priča Radoslav Bacić, udovac , otac tri kćerke.

On je 30 godina sa suprugom radio u Austriji. Sa zetom je po povratku kući još u kolima primjetio da nema koverte s novcem.

"Nismo vjerovali da će se naći pošteni čovjek", kaže Radoslav.

(Informer.rs)