Narodna skupština dobila lift za lica sa invaliditetom

15:53, 13.09.2017.
Thumbnail

U Narodnoj skupštini sve po starom, osim novog lifta. Na njega su dugo čekale osobe sa invaliditetom, pa i Tanja Mandić Djokić koja je često boravila u parlamentu i bila ljuta zbog arhitektonskih barijera.

“Ono što je nama bila prepreka proteklih godina kada smo kao predstavnic udruženja građana učestvovali u radu nekih odbora skupštinskih, jeste da smo mogli učestvovati samo u odborima koji se održavaju u velikoj sali i evo sada je ta prepreka otklonjena. Ja sam sigurna da će lift svima dobro doći, ali nama jako puno znači jer otvara mogućnost za naše učešće", kaže Tanja.

Sudeći prema broju putnika već prvog dana, lift su jedva dočekali i poslanici, a naročito oni koji su tokom dana bezbroj puta morali gore-dolje.

Liftu u Narodnoj skupštini RS najviše su se obradovali konobari. Nema više pješačenja uz stepenice.

Generalni sekretar NSRS kaže da je lift spas i za zaposlene, ali prije svega za invalide koji su, uz još neke popravke, u skupštini sada kao kod kuće.

“Lift je sada potpuno omogućio dostupnost svim invalidima i drugim licima sa poteškoćama u kretanju i zajedno sa toaletom za invalide koje smo uradili, da zgrada bude namjenjena za upotrebu i korištenje svim licima koje imaju poteškoće u kretanju", rekao je Marko Aćić.

Ugradja lifta koštala je 110.000 maraka, a Narodna skupština konačno je ispunila želju brojnim, nevladininim organizacijama.