Napadnuta supruga kosovskog ministra

20:59, 28.08.2017.
Thumbnail

Nepoznate osobe napale su u Prištini suprugu ministra i funkcionera Demokratske partije Kosova Bljeranda Staviljecija, prenose prištinski mediji.

Vijest o napadu na Vitore Metaj Staviljeci potvrdila je i policija, piše Gazeta ekspres.

"Danas oko 14h policija je dobila informaciju da je jedna žena fizički napadnuta u naselju Veternik kod Prištine."

Policija je navela da je V.S. zbog povreda upućena na liječenje u Univerzitetski klinički centar Kosova.

Policija, kako prenosi Insajderi.com, radi na rasvetljavanju okolnosti napada ali i na otkrivanju počinilaca.

Staviljeci, ministar za ekonomski razvoj, nije se javljao novinarima na telefon, dodaje Insajderi.com

Predsjednik Kosova Hašim Tači i premijer Isa Mustafa osudili su napad nepoznatih osoba na suprugu ministra i funkcionera ;DPK Bljeranda Staviljecija, kojoj su prema navodima ljekara koji ju je pregledao, povrijedili oko i polomili nos.

"Ovaj kukavički akt ne uznemiruje samo porodicu Staviljeci, već sve naše građane, Zahtjevamo da nadležni nasilnike što prije dovedu pred lice pravde", rekao je Tači.

Premijer u ostavci Isa Mustafa ocijenio je da je napad na gospođu Staviljeci nizak i neprihvatljiv akt za kosovsko društvo.

"Ni jedan motiv ne može opravdati napad na jednu ženu, sijanje straha i užasa nad jednom majkom, njenom djecom i porodicom. Organi pravde i pravna država moraju reagovati, pravda se ne smije povući pred nasiljem i huliganima, jer može postati žrtva takvog nasilja", kazao je Mustafa.

I predsjednik DPK Kadri Veslji najoštrije je osudio napad na suprugu ministra Staviljecija i podvukao da neće biti "predaje pred kriminalcima koji terorišu građane države Kosovo". ;

Kandidat za premijera koalicije okupljene oko DPK Ramuš Haradinaj osudio je napad i istakao da "država ne smije da bude indiferentna prema nasilju i da neće dozvoliti da se Kosovo pretvori u nesigurnu zemlji za njene građane" .

Predstavnici DPK na konferenciji za novinare, za napad na suprugu Staviljecija optužili su aktiviste Samoopredeljenja, dok iz pokreta Samoopredeljenja poručuju da je DPK inscenirala napad u kome je supruga njihovog funkcionera zadobila teže povrede.

(Beta)