Nakon svađe sina ubola nožem u leđa

13:24, 05.12.2015.
Thumbnail

Dajana Ahmić (47) iz Doboja uhapšena je u tom gradu zbog sumnje da je nožem ubola sina Alena Ahmića (20) u leđa i tom prilikom teško ga povrijedila.

Kako saznajemo, krvavi obračun dogodio se u četvrtak nakon žestoke svađe majke i sina u njihovom porodičnom domu.  Slučaj je otkriven kada je Alen Ahmić sa teškim povredama dovezen u dobojsku bolnicu "Sveti apostol Luka".

Izvor blizak istrazi je ispričao da je mladić kada je dovezen u pomenutu zdravstvenu ustanovu ljekarima rekao da je pao na nož i sam se ubo.

- Nakon prijema Ahmića u bolnicu, sa kojim je bila i njegova majka, ljekari su o ovom slučaju obavijestili dobojsku policiju. Po dolasku patrole majka je priznala policijskim inspektorima da je ona nakon verbalnog obračuna ubola sina nožem u leđa - kazao je izvor "Glasa Srpske".

Dodao je da je mladić poznat odranije kao problematična osoba zbog sitnih krađa i korišćenja narkotika.

U Centru javne bezbjednosti Doboj, navodeći inicijale, rekli su da je pomenuti slučaj policiji prijavljen u četvrtak oko 14 časova.

- Povrijeđenom A. A. tokom uboda oštećena je maramica na lijevom plućnom krilu i on je zbog toga zadržan na daljem liječenju u dobojskoj bolnici - kazali su CJB-u Doboj.

U bolnici "Sveti apostol Luka" u petak su rekli da je zdravstveno stanje pacijenta A. A. iz Doboja stabilno.

- On se nalazi u Službi za hirurgiju gdje ljekari prate njegovo stanje - kazali su u ovoj bolnici.

Komšije Ahmića ostale su u čudu kada su čule šta se dogodilo u njihovom komšiluku.

- Poznajem Ahmiće i bila sam šokirana kada sam čula šta se dogodilo. Pričalo se da je Alen problematičan i zbog toga često dolazi u sukob sa majkom. Prema komšijama su bili korektni, a šta se dogodilo između njih, to samo oni znaju - kazala je komšinica koja nije željela da joj objavimo ime.

Dodala je da ne zna šta bi mogao biti motiv napada, ali je vjerovatno "nešto veliko dok je Ahmićeva bila toliko bijesna da nož potegne na sina".

Postupak

Osumnjičena Dajana Ahmić u petak je saslušavana u dobojskoj policiji. Nakon kriminalističke obrade u dalje postupanje trebalo bi da bude predata Okružnom tužilaštvu Doboj.

Policija Ahmićevu tereti za krivično djelo pokušaj ubistva.