Najbolji studenti Fakulteta informacijskih tehnologija iz Mostara na predavanjima o posljednjim Microsoft tehnologijama

13:59, 10.04.2018.
Thumbnail

Fakultet informacionih tehnologija već tradicionalno planira odlazak na konferenciju Microsoft NetWork 8 koja će se održati u Hotelu Grand u Neumu od 18. do 20. aprila 2018. godine.

Za ovogodišnju konferenciju FIT je, u saradnji sa organizatorima konferencije Microsoft NetWork 8, obezbijedio kotizaciju za učešće i noćenje za 50 studenata sa najboljim rezultatima.

FIT Microsoft Network 8 - 2

Studenti će imati prilku prisustvovati predavanjima vezana za centralnu temu procesa povećanja poslovne konkurentnosti kroz korištenje rješenja iz clouda. Pored poslovnih predavanja koja govore o ključnim trendovima u IT industriji, svoje mjesto na konferenciji će naći i predavanja koja zanimaju programere ili IT profesionalce, odnosno predavanja vezana za multi-platformski razvoj. Korištenje Microsoft i open-source tehnologija, deployment i održavanje Windows 10 operativnog sistema, infrastruktura i sigurnost, poslovna inteligencija i napredne baze podataka, upravljanje projektima, odnosno prodajom i marketingom kroz CRM su još neke od tema o kojima će biti riječi.

FIT Microsoft Network 8 - 3

Ponovnim prisustvom na konferenciji Fakultet informacionih tehnologija u Mostaru i Microsoft BiH potvrđuju svoju uspješnu i dugogodišnju saradnju.

"Microsoft sarađuje sa Fakultetom informacijskih tehnologija u Mostaru još od otvaranja kancelarije kroz projekte vezane za reformu obrazovanja, odnosno prilagođavanje akademskog programa potrebama tržišta. U proteklom periodu zajedno smo radili na implementaciji Skills Center projekta, a vrijedi istaknuti i da je FIT bio prvi fakultet u BiH koji je u svoj curriculum uključio i izučavanje različitih oblasti korištenjem Microsoft Azure platforme. Također, studenti sa FIT-a su redovni učesnici Microsoft studentskih takmičenja te su do sada ostvarili zapažene rezultate, pa tako posebno pozdravljamo odluku Fakulteta da i ove godine nagradi najbolje studente te im pruži priliku da unaprijede svoja znanja i ostvare potencijalne kontakte sa poslodavcima na najvećoj poslovno-tehnološkoj konferenciji u Bosni i Hercegovini, Microsoft NetWork.", istakao je Omar Krivošija, direktor Microsoft BiH.

FIT Microsoft Network 8 - 4

Kao i prethodnih godina studentima je omogućeno da učestvuju na najvećoj IT konferenciji u Bosni i Hercegovini uz plaćanje studentske kotizacije u iznosu od 50 KM (+ 17% PDV).

Kotizacija za učešće na konferenciji Microsoft NetWork 8 iznosi 400 KM (+17% PDV), a posljednji rok za prijave je 10. april 2018. godine.

Sve informacije o MSNetWork 8 konferenciji pod sloganom MAKE IT cLOUD dostupne su na zvaničnoj web stranici konferencije www.msnetwork.ba putem koje se mogu izvršiti i prijave za učešće. Novosti o MS NetWork 8 možete pratiti i putem društvenih mreža: Facebook, Instagram ili Twitter Molim vas da koristite zvanične hashtagove konferencije prilikom dijeljenja vijesti na društvenim mrežama #msnetwork8 i #makeitcloud

Microsoft - Osnovan 1975. godine, Microsoft (Nasdaq „MSFT“) danas je vodeća svjetska kompanija u proizvodnji softvera, uslugama i rješenjima koja pomažu pojedincima i kompanijama a da u potpunosti ostvare svoje potencijale. Za više informacija o Microsoftu, posjetite web stranici https://www.microsoft.com/bs-ba/about

(PR)