Načelnik Ljubinja i zamjenik mejlom i faksom izbačeni iz DNS-a

21:39, 18.01.2018.
Thumbnail

Za načelnika opštine Ljubinje Darka Krunića više nema mjesta u DNS-u. Da vrati člansku kartu glavni odbor stranke poručio mu je mejlom, a onda i faksom.

Krunić iznenađen, šta i kako dalje ni sam ne zna.

"Prvo ova me odluka iznenadila, ja je nisam očekivao. Nisam tip da prelijećem iz jedne u drugu pa ćemo sačekati jedan period da se malo stvari slegnu jednostavno da razmislimo i vidimo šta, kako i gdje",  kazao je Darko Krunić, načelnik opštine Ljubinje.

U paketu sa Krunićem DNS je iz svojih redova izbacio i njegovog zamjenika. Marko Gordić  ne zna gdje je pogriješio i zašto je stranka donijela ovakvu odluku.

"Obrazloženja nije bilo u odluci.  Ispoštovaću odluke Glavnog odbora to je sigurno. Jedino što želim da napomenem jeste to da i u momentu kada sam biran na funkciju zamjenika načelnika nisam bio član nijedne političke partije", rekao je Marko Gordić, zamjenik načelnik opštine Ljubinje.

Dojučerašnje stranačke kolege za Darkom Krunićem uopšte ne žale. Kažu uspjeli su ga izbaciti iz stranke, a sada će pokušati i iz načelničke fotelje.

"On se od stranke odrodio odavno tako da nastavljamo kao i do sada, ništa specijalno. Hoćete li tražiti njegov opoziv?  Pa vidjećemo, razmislićemo to, vrlo je moguće", rekao je Risto Mićić, predsjednik OO DNS-a Ljubinje.

Ipak prije načelnikove, fotelja bi mogla da izmakne predsjednici skupštine Persi Klimenti. Kolegijum ljubinjskog parlamenta već je na dnevni red stavio i tačku o smjeni predsjednice. Kako se većina u ljubinjskoj skupštini stalno mijenja, malo ko je spreman da prognozira da li će Klinemta na kraju i ostati bez funkcije.

"Mi zvanično negdje od oktobra mjeseca nemamo skupštinsku većinu", kazao je Krunić.

"Probaćemo da izađemo iz ove krize da napravimo jednu stabilnu skupštinsku većinu ali hoćemo li uspjeti to će vrijeme pokazati", kazao je  Stevo Drapić, predsjednik OO SDS Ljubinje.

U igri mačke i miša u Ljubinju najviše ispaštaju građani. Sam načelnik priznaje da bi najsrećniji bio kada bi Ljubinjci ponovo izašli na birališta.

Politička kriza u opštini Ljubinje počela je još u maju prošle godine. Da li su vanredni izbori rješenje ili je to nešto drugo čini se da u ovoj opštini niko ne zna.