Na listi ostali samo nabolji

  • 18.11.2017.11:36

Teniser Damir Džumhur, košarkaš Džanan Musa i fudbaler Edin Džeko ostali su u najužoj konkurenciji za nagradu za najboljeg sportistu Bosne i Hercegovine u 2017. godini.

Odlučio je ovo stručni žiri 17. Izbora najboljeg sportiste BiH na trećoj sjednici održanoj u petak u Banjaluci u zgradi "Nezavisnih novina", koje su uz Radio-televiziju BiH organizator ove tradicionalne manifestacije.

Na adresu organizatora stiglo je oko 130 prijedloga, a žiri je u petak skratio liste u 11 od ukupno 12 kategorija. Odlučeno je da se za krunu najbolje sportistkinje BiH za godinu na izmaku "bore" džudistkinje Aleksandra Samardžić i Larisa Cerić, te biciklistkinja Lejla Tanović.

Žiri je na zasjedanju u Banjaluci redukovao i listu u kategoriji za najbolju ekipu, a u užoj konkurenciji su Ženski rukometni klub Grude, kadetska fudbalska reprezentacija BiH i Košarkaški klub Igokea.

Laureat nagrade za najboljeg trenera biće Sakib Malkovčević (fudbal), Branislav Crnogorac (džudo) ili Dragan Bajić (košarka).

sportista godine ziri bl_02

Posljednju sjednicu stručni žiri, kojeg i ovaj put čine velika sportska imena, sportski radnici i predstavnici medija, a kojim predsjedava Mara Lakić-Brčaninović, održaće 12. decembra u Sarajevu.

"I danas smo uradili veliki posao. Temeljno smo pregledali sve nominacije i objektivno sagledali šta je svaki od njih uradio u ovoj godini. Svi ovi rezultati zaslužuju priznanje, ali nažalost ne možemo sve da ih nagradimo", rekla je Mara Lakić-Brčaninović.

Lista kandidata za nagradu za najperspektivniju sportistkinju takođe je skraćena, a u užem izboru su Jovana Ilić (rukomet), Katarina Kraišnik (tekvondo), Elvedina Muzaferija (skijanje), Anđela Samardžić (džudo), Ilma Rahmanović (karate) i Sara Lučić (atletika).

Za nagradu za najperspektivnijeg sportistu konkurišu Nedžad Husić (tekvondo), Hamza Komar (rvanje), Sanjin Pehlivanović (bilijar), Emir Lokmić (skijanje), Munib Dedović (karate), Luka Mihailović (stoni tenis), Mihajlo Čeprkalo (plivanje) i Nermin Štitkovac (atletika).

"Nezavisne novine" i Radio-televizija BiH, a pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH, već 17. godinu zaredom organizuju Izbor najboljeg sportiste BiH, najrelevantniju manifestaciju ovakve vrste u BiH, čiji je partner Olimpijski komitet BiH. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Nagrade će biti dodijeljene u ukupno 12 kategorija, a osim pomenutih, tu su još nagrada za životno djelo, nagrada za razvoj sporta, nagrada za fer-plej - sportski uzor, nagrada za najboljeg sportistu u sportu za invalide, nagrada za najbolju ekipu u sportu za invalide i nagrada publike o kojoj će odlučiti posjetioci portala www.nezavisne.com.

Svečana manifestacija proglašenja najboljih sportista BiH u 2017. godini biće održana 12. decembra u kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu s početkom u 20.15 časova uz direktan TV prenos na BHT1.

(nezavisne novine)