Mudri prodavac iz Banjaluke ima posebnu ponudu za 8. mart

15:22, 08.03.2018.
Thumbnail

Banjaluka danas vrvi od osmomartovskih štandova, sa cvijećem i raznim poklonima, a već drugu godinu za redom jedan vrijedni prodavac ima originalnu ponudu.

Ovaj dosjetljivi trgovac kao i prošle godine podijelio je ruže u grupe, tako su jedne namjenjene crnkama, a druge plavušama.

cvijece trg krajine 8.mart 1

U ponudi su ruže i za žene, majke, ljubavnice i drugarice, a kako kako kaže jedan od prolaznika “svako daruje onoj za kojom srce najjače lupa.”

– I ove godine se ovako borim sa konkurencijom, svi su nam štandovi isti, pa sam ja malo uklučio maštu i promijenio ponudu – objasnio je ovaj trgovac kroz smijeh.cvijece trg krajine 8.mart 2

Širom svijeta danas se obilježava 8. mart - Međunarodni dan žena, kao dio borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca.

Prvi put Dan žena obilježen je 28. februara 1909. godine u SAD deklaracijom koju je donijela Socijalistička partija Amerike.cvijece trg krajine 8.mart 3

Ideja za obilježavanjem Međunarodnog dana žena pojavila se početkom 20. vijeka u doba brze industrijalizacije i ekonomske ekspanzije koja je često dovodila do protesta zbog loših uslova rada.

(EuroBlic)