Mrkonjić Grad: Obilježena krsna slava MUP-a

19:55, 19.11.2017.
Thumbnail

Policajci su bili svjesni šta znači sloboda, odbrana ognjišta i porodica. Stali su u prve redove, a mnogi od njih su tu odluku platili životom - poručeno je sa obilježavanja krsne slave MUP-a.

Sjenima stradalih poklonile su se brojne delegacije ispred spomenika palim mrkonjićkim policajcima, u zgradi policijske uprave.

mrkonjic policija

“Gdje smo čitanjem parastosa, paljenjem svijeća, polaganjem cvijeća odali počast poginulim pripadnicima MUP-a RS, koji su svoje živote dali u temelje naše RS. Ovim činom smo pokazali da nisu zaboravljeni i da će živjeti u nama dok god smo i mi živi”, rekao je Milan Milekić, načelnik policijske uprave Mrkonjić Grad.

Na slavu i pomen došao je i ministar rada i boračko invalidske zaštite. Iz tog je kraja pa zna koliko su se mrkonjički policajci žrtvovali za slobodu.

Milenko Savanović kaže da su oni koji su dali život za otadžbinu bili svjesni da je srpski narod u posljednjoj deceniji 20. vijeka došao ponovo u iskušenje da se bori za slobodu i vjeru.

“Ostaje obaveza svima nama da se sjećamo, da iskazujemo neizmjerno poštovanje i zahvalnost prema tim ljudima i da njihove porodice, naravno, ne smiju biti zaboravljene i da moraju biti u prioritetima kada su u pitanju sve ono što znači održiv život za porodice tih naših stradlih drugova”, izjavio je Milenko Savanović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS.

U Policijskoj upravi Mrkonjić Grad organizovan je i prijem za porodice poginulih i nestalih pripadnika policije. Centralno obilježavanje krsne slave MUP-a biće upriličeno 21. novembra.