MOONDANCE FESTIVAL 2018 – Objava datuma i ulaznica

15:13, 03.11.2017.
Thumbnail

Najomiljeniji regionalni underground techno festival – Moondance, objavio je datume za svoje šesto izdanje!

9.,10. i 11. avgusta 2018. godine trogirska kula Kamerlengo ponovo će postati centar techna u ovom dijelu Evrope. Tokom tri noći festival će predstaviti neke od najboljih svjetskih, regionalnih i lokalnih underground techno DJ-eva, live izvođača, video artista kao i muzičkih predavanja. Ukupno će nastupiti više od 40 izvođača.

moondance_10_08 (9 of 50) (1)

Pored datuma predstavljamo vam i prvog potvrđenog headliner-a. Riječ je o najboljem svjetskom live actu – umjetniku koji radi pod imenom KiNK!

„KiNK poznaje mašine u dušu i radi improvizacije sa njima. Često radi od ničega pripremljenog ‘from the scratch', a muzički balansira između housea i techna sa velikim uticajem Detroita. Osim vlastite produkcije
remiksovao je i mnoge face“, izjavio je direktor festivala Pero Brčić, dodajući da uskoro slijede objave i ostalih izvođača.

Kako zvuči KiNK-ov live set poslušajte ovdje:

Važno je napomenuti da je u prodaju pušten ograničen broj 'early bird’ ulaznica za posjetioce iz regiona. Moondanceri svoje ulaznice mogu kupiti na Ticketshop.hr.

Moondance festival predstavlja egzotični spoj elektronske muzike, video umjetnosti, edukacije i zabave te se pažljivo biranim line up-om, high-end produkcijom kao i jedinstvenim ambijentom srednjovjekovne kule Kamerlengo nametnuo kao vodeći underground techno festival i van regiona.

[caption id="attachment_554636" align="aligncenter" width="1008"]DCIM100MEDIADJI_0014.JPG DCIM100MEDIADJI_0014.JPG[/caption]

Podsjećamo da ‘Road To Moondance’ turneja počinje 18. novembra 2017. godine u Mikser House, u Sarajevu, kada će po prvi put u BiH nastupiti Oliver Deutchman iz Njemačke.