Monika Beluči voditeljka na otvaranju festivala u Kanu

09:07, 21.03.2017.
Thumbnail

Italijanska glumica Monika Beluči biće voditeljka na otvaranju i na zatvaranju 70. Medjunarodnog filmskog festivala u Kanu, prenijela je danas televizija Kanal plus.

Monika Beluči (52) naslediće francuskog glumca i komičara Lorana Lafita, koji je vodio ceremoniju prošle godine, poslije Lambera Vilsona, dva puta u ulozi domaćina, i Odri Totu. Ona je već bila voditeljka u Kanu 2003. godine.

Španski reditelj Pedro Almodovar biće predsjednik žirija 70. izdanja najznačajnije svjetske filmske smotre koja će biti održana od 17. do 28. maja.

Televizija Kanal plus, koja je koproducent i ima ekskluzivna prava za prenos ceremonija Kanskog festivala, navela je u saopštenju da Monika Beluči ima dugu istoriju prijateljstva s tim festivalom, gde se prvi put pojavila 2000. da predstavi film "Pod sumnjom" Stivena Hopkinsa.

Ona je bila članica žirija 2006. kada je predsjedavao Vong Kar-vai.

- Monika Beluči se s lakoćom snalazi u svim žanrovima, od komedije do drame - navodi se u saopštenju, i dodaje da je igrala za prestižne reditelje kao što su Bertran Blije, Danijela Tompson, Fransis Ford Kopola, Teri Gilijam, Mel Gibson, Sem Mendes, Spajk Li, nedavno je gostovala u trećoj sezoni "Tvin Piksa" Dejvida Linča, a da njen novi film, "Na mliječnom putu" Emira Kusturice, izlazi u Francuskoj 12. jula.

(Blic.rs)