"Monika Beluči kao da je došla u dom kulture, a Ćetković kao splavarski zavodik"

16:16, 26.02.2017.
Thumbnail

Jasmina Sanader, kostimografkinja i dizajnerka modnog aksesoara, koja njeguje neobičan stil odijevanja, na svom "Fejsbuk" nalogu prokomentarisala je ovogodišnje otvaranje FEST-a.

Ona se posebno osvrnula na glavne aktere i filmske zvijezde koje su privukle najviše pažnje. Nije poštedela ni svjetski poznatu glumicu Moniku Beluči, a za supruga Slobode Mićalović, Vojina Ćetkovića, imala je poseban komentar. Prenosimo vam kako je poznata dizajnerka prokomentarisala stajlinge poznatih glumaca.

micalovic

"Da li je pristojno da suprug srpske glumice, obučene u dugu svečanu crnu haljinu, bude u njenoj pratnji sa ispasanom košuljom i izgledom lokalnog splavarskog zavodnika, u nekim novinama ga uporediše i sa konobarom. Pa, da li je toliko komplikovano, ako si glumac da imaš ili iznajmiš smoking za ovakve prilike sa obaveznom leptir mašnom, naravno. Dragi glumci, ako se baš ne snalazite u tim „uštogljenim“ varijantama, učite od Dzonija Depa kako razbija klasiku i poigrava se detaljima i znalački pravi atraktivne kombinacije.

Srpska glumica se opredijelila za asimetriju. Haljina sa jednim golim ramenom bez rukava, kosi psec i rukav od transparentnog materijala sa širim nabranim produžetkom pri dnu. Da ne zaboravim i duboki šlic sa lijeve strane. Haljina primjerena događaju, ali ne i godišnjem dobu. Po meni haljina za ljeto, kada je toplo i ne morate da se ogrćete. Asimetrija je stvorila problem, jer obično se lijepim šalovima pokrivaju gola ramena kod haljina korset kroja ili haljina bez rukava. Mogao je i krzneni kep ili kraća bunda ili ogrtač da je sačuvaju od zime dok je dolazila na svečanu ceremoniju otvaranja festivala. Da li na predlog stiliste ili svoj lični, preko svega opisanog obuče KAPUT, nazalost ne čak ni crni, već boje kamilharna (nadam se da je bio i od tog materijala). Neočekivano, nepotrebno, neznalački, neiskusno i prilično neukusno.

Četvrti član ovog modnog kvarteta je i gostujuća glumica, čuvena Monika Beluči. Da li je mislila da se filmski festival održava u nekom domu kulture ili je jednostavno smatrala da za Srbijicu i sve što se u njoj dešava ne treba nešto posebno da se namunji, tek ona se pojavi i otvori festival u crnoj haljini od trikotaže ( znamo i kog dizajnera ) onako prilično rupičaste u donjem dijelu da joj se videše i obrisi nogu, a dobrano i ČIZME koje je izabrala kao vjerujem udobnu obuću!! Ne bih pisala o modnom ukusu ove veoma lijepe žene, ali je iz situacije u situaciju jasno da jedno ne prati drugo - stoji između ostalog u statusu Jasmine Sanader.

monika