Mokri kolovozi, oprez zbog magle

08:20, 04.05.2018.
Thumbnail

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija po mjestimično mokrim kolovozima, a poseban oprez neophodan je u kotlinama i duž rijeka kao i na području Foče zbog mjestimične magle, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog većeg odrona, na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraćaj se i dalje odvija usporeno, po privremeno urađenom proširenju pored puta i prohodno je za sva vozila.

Saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice zbog sanacije pa se putnička vozila preusmjeravaju na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor, u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini zbog izgradnje auto-puta.

Na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor, u mjestu Drugovići, biće izmijenjen režim saobraćaja radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj do 30. septembra.

Na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor, u mjestu Lišnja i Puraći, kao i na regionalnom putu dionica Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva, izmijenjen je režim saobraćaja zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila, čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice u Prnjavoru izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice 1-Prnjavor-Gornja Vijaka, a predviđeno je da radovi traju do 15. maja.

Na dionici Sarajevo sjever-Lepenica auto-puta A-1 dionici u tunelu Igman saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku zbog sanacije klizišta, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Saobraćaj je potpuno obustavljen na regionalnom putu Karan-Novi Grad u mjestu Rakovac zbog aktiviranog klizišta.

(Srna)