Modriča: Vlasti zadovoljne rezultatima obilježavaju Dan opštine

20:44, 28.06.2016.
Thumbnail

Broj zaposlenih se uprkos krizi nije smanjio, uspjeli su i da ostvare suficit, a iz budžeta koji je oko 10 miliona maraka, našlo se ponešto za sve kategorije, pohvalile su se modričke vlasti na Dan opštine rezultatima u proteklih godinu dana.

Oko 200 hiljada maraka izdvajaju za stipendije, a na opštini su stambeno zbrinuli sve boračke kategorije. Modričani imaju još ideja kako da se podstakne razvoj opštine.

Renoviranje pijace uskoro će biti završeno, poručuju nadležni, a narednih mjeseci trebalo bi da bude i radnih mjesta. Nekoliko modričkih privrednika iz oblasti drvo i metaloprerade planiraju pokretanje proizvodnje, a kadar treba i lokalnoj obućarskoj fabrici.

"Da je tržište rada drugačije mogli bismo još 500 zaposliti, ali na području Modriče imamo slab odziv radne snage i to je jedan od uzroka što ne možemo prihvatiti nove ugovore koji nam se nude", kaže Ilija Jeftić, fabrika obuće "Alfa" Modriča.

Tu vlasti ne mogu mnogo da pomognu, ali su privrednicima koji su digli kredite za proširenje proizvodnje ili zadržavanje zaposlenih pomogli. Izdvojili su oko 40.000 maraka za otplatu kamate za pet preduzeća, a za podsticaj poljoprivrede godišnje izdvajaju 100.000 maraka.

"Stojimo na raspolaganju, ko god je došao nismo ga ni u jednom segmentu odbili, tražili smo da zajedno sjednemo, razgovaramo", istakao je Mladen Krekić, načelnik opštine Modriča.

Ne očekujem velike investitore koji će zaposliti hiljadu radnika, ali broj malih i srednjih preduzeća kojih je sada 400 trebalo bi da raste, iskren je prvi čovjek Modriče. Svako radi svoj posao, ne smetamo jedni drugima, opisuju odnos sa vlastima lokalni privrednici. Neki su se zahvalni za to, udružili, i grad povodom rođendana uljepšali fontanom.