Moćni ruski lovac SU-35S u akciji VIDEO

15:46, 17.02.2017.
Thumbnail

Rusko Ministarstvo odbrane je predstavilo snimak višefunkcionalnog lovca Su-35S, koji koriste Vazdušno-kosmičke snage Rusije.

Su-35 je lovac generacije 4++. Razvija brzinu do 2.500 km na sat, a opseg leta mu je 3.400 km, piše "Sputnjik". Ovi avioni prošle godine raspoređeni su u Siriji, i jedni su od glavnih razloga uspješne borbe protiv Islamske države i ostalih terorista.

Prvi serijski Su-35S poletio je 3. maja 2011. a u istom mjesecu avion je predat na državna ispitivanja. Decembra iste godine njemu se pridružio još jedan avion. Potom su u 2012. isporučena dva serijska aviona a u 2013. godini šest, zatim 2014. 19 aviona, pisao je "Tango six".

O velikim kvalitetima ruskog borbenog lovca svjedoči i izvještaj Pentagona koji je prije nekoliko mjeseci procurio u javnost, u kom se spominje njegova "velika nadmoć u odnosu na američke letjelice".

Ruski višenamjenski borbeni avion "Su-35" predstavlja veliku prijetnju za bilo kog zapadnog lovca, navode stručnjaci i procjenjuju da konkurencija ruskom avionu može biti samo američki ekvivalent - "F-22".

Čak ni najnoviji američki lovac-bombarder pete generacije "Džoint strajk fajter F-35" ne može da se poredi sa "Su-35".

Američki avon mogao bi da parira ruskom lovcu samo ukoliko bi posada bila u stanju da maksimalno iskorist prednosti "stelt tehnologije" i sistem za elektronsko ratovanje.

(Blic)