MMF: Udvostručiti napore u sprovođenju strukturalnih reformi u BiH

15:04, 16.03.2018.
Thumbnail

Misija Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ koju predvodi Nadem Ilahi podstakla je vlasti u BiH da u narednom periodu udvostruče napore u sprovođenju strukturalnih reformi.

"Radujemo se nastavku razgovora tokom proljećnih sastanaka MMF-a i Svjetske banke koji će se održati u aprilu u Vašingtonu. Osoblje MMF-a će u narednim mjesecima posjetiti BiH, kako bi obavilo razgovore u okviru drugog pregleda reformskog programa vlasti koji MMF podržava u obliku Proširenog aranžmana", saopšteno je iz ove finansijske institucije.

Tokom boravka u BiH od 7. do 15. marta, Misija MMF-a napravila je ocjenu ekonomskih dešavanja i napretka ostvarenog u provođenju strukturalnih odrednica koje su predviđene za naredni period.

Razgovori koji su se vodili u Banjaluci i Sarajevu sa predsjednicima vlada Republike Srpske Željkom Cvijanović i FBiH Fadilom Novalićem, te ministrom finansija i trezora Vjekoslavom Bevandom i guvernerom Centralne banke BiH Senadom Softićem, obuhvatali su fiskalne rezultate, reformu poslovne klime i dešavanja u finansijskom sektoru.

Misija MMF-a je razgovarala i sa drugim vladinim zvaničnicima i predstavnicima privatnog sektora, navodi se u saopštenju.

(Srna)