MITROPOLIT AMFILOHIJE: "Srbija u borbi Davida i Golijata!"

13:46, 12.12.2014.
Thumbnail

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao je da u svijetu vlada "demonkratija", a ne demokratija i da je sadašnji svjetski poredak "nasljednik nacifašizma i boljševizma".

Mitropolit Amfilohije kaže da je "Srbija u borbi Davida i Golijata". "David srećom ima pored sebe veliku majku Rusiju, koja ponovo preuzima svoju istorijsku ulogu za spas ne samo Balkana, pravoslavlja i Rusije, nego cijelog svijeta", istakao je mitropolit Amfilohije za rusku televiziju "Carigrad".

On je ocijenio da ruski predsjednik Vladimir Putin čuva iskonski moral Rusije, a njegova politika nastavlja vrijednosti pravdoljubivosti i nije zasnovana samo na unutrašnjim ruskim interesima.

Mitropolit Amfilohije je naglasio da je Zapad oduvijek imao neko nepovjerenje, sumnju i strah prema pravoslavlju, još iz vremena Vizantijskog carstva, zato što je Rusija bila i jeste velika država svjetskih razmjera, ali država koja nema osvajački imperijalni duh, za razliku od Zapada, koji nikada nije odustao od raznih krstaških pohoda.