Misterija: Da li je prestolonasljednik Saudijske Arabije ubijen?

21:03, 17.05.2018.
Thumbnail

Skoro mjesec dana nema ni traga ni glasa od prestolonasljednika Saudijske Arabije Muhameda bin Salmana, prenosi Sputnjik.

Kako pišu neki iranski mediji, princ je mogao biti ubijen za vrijeme navodnog pokušaja državnog udara koji se desio prošlog mjeseca.

Prema pisanju persijskog lista „Kejhan“, u izveštaju tajne službe, koji je poslat višim zvaničnicima neimenovane arapske države, navodi se da je Bin Salman upucan sa dva metka tokom napada na njegovu palatu 21. aprila.

List dodaje da je on najvjerovatnije mrtav, pošto se od tada nije pojavljivao u javnosti.

Podsjetimo se, te misteriozne noći su se čuli rafalni pucnji i detonacije na teritoriji kraljevskog dvorca. Prema zvaničnoj verziji, navodno je obezbjeđenje pucalo na dron igračku. Međutim, ipak su priznali da su kralj Salman i princ prestolonasljednik evakuisani u vojni bunker.

Na snimcima koji su objavljeni na društvenim mrežama stiče se utisak da je mnogo ljudi obaralo dron i to čitavim arsenalom pješadijskog oružja. Jake detonacije su odjekivale duže od sat vremena, što je odmah izazvalo sumnju u istinitost zvanične verzije.

U međuvremenu, za vrijeme "nestanka“ princa, Saudijska Arabija nije vodila ništa manju diplomatsku aktivnost nego ranije. Dok je prestolonasljednik bio preuzeo na sebe čitavu spoljnu politiku, a bogami i unutrašnju, sve ovo vrijeme vidimo aktuelnog i bolesnog kralja Salmana kako prima strane goste.

Vidjelo se da je đavo odneo šalu, jer se princ Muhamed nije pojavio za vreme posjete novog državnog sekretara SAD Majka Pompea 27. aprila, već je visokog američkog gosta dočekao kralj Salman.

(B92)