Misica ostala bez titule zbog komentara na Tviteru

10:32, 23.09.2017.
Thumbnail

Pobjednici takmičenja za "Mis Turske" Itir Esen oduzeta je titula samo nekoliko časova nakon proglašenja pošto su na društvenoj mreži "Tviter" otkriveni njene ranije poruke sa spornim sadržajem.

Esenova je u poruci na "Tviteru" uporedila krv iz njenog menstrualnog perioda sa prolivenom krvlju "mučenika" u prošlogodišnjem neuspjelom vojnom udaru.

Organizatori takmičenja naveli su da je njena poruka "neprihvatljiva" i potvrdili su odluku o njenoj diskvalifikaciji samo nekoliko časova nakon pobjede Esenove.

Itır Esen ' nin tacı alınıp yerine bir paket pamuk verilmiş..O lağım ağzına mı tıkarYoksa...Bir de bunun ahiret hesaplaşması var pic.twitter.com/1b19fWJCTc

— Okyanus (@OkyanusO0) September 23, 2017

NJena poruka na "Tviteru" objavljena oko prve godišnjice neuspjelog vojnog udara 15. jula kada je skoro 250 ljudi poginulo u borbi protiv oružane pobune.

"Jutros mi je krenuo menstrualni period radi proslave Dana mučenika 15. jula. Proslavljam dan ispuštajući krv koja predstavlja krv mučenika", navela je bivša misica u poruci na "Tviteru".

(Srna)