Mirošljević prešao kod Stevandića u stranku, Talić sljedeći?

19:36, 28.08.2017.
Thumbnail

Bivši NDP-ovac, Vladimir Mirošljević, obukao je dres Ujedinjene Srpske. Pogazio je tako nekoliko svojih riječi. Prvo onu da ostaje u NDP-u, a kada je taj brod otplovio, Mirošljević je jasno poručio da mandat u banjalučkoj Skupštini nastavlja kao nezavisni odbornik.

I toj priči je brzo došao kraj. Ujedinjenu Srpsku, je izabrao jer su mu, kako kaže, kao opozicionaru ruke uglavnom bile svezane.

"Vi da bi se, da bi došli do realizacije nekih projekata, ne možete biti opozicionar. Vi znate da je jako teško iz opozicije djelovati i sprovoditi odluke. Razlog je nacionalni interes koji US najbolje zastupa od svih stranaka u RS i apsolutno krelira sa mojim viđenjem nacionalne politike u gradu Banjaluci, odnosno u RS2, rekao je Mirošljević.

Obradovao se Mirošljevićev pristup stranci i njenog prvog čovjeka, Nenada Stevandića. Sa jednog odbornika u Skupštini grada, popeo se na dva. Tu međutim, nije kraj i nada se još nekim, pozitivnim promjenama.

"Mislim da je program US i sve ono što mi radimo i kako se odnosimo prema građanima, prema kolegama, prema onima koji ne misle isto kao i mi, ali i istomišljenici i ralog zašto mi napredujemo i moje zadovoljstvo neće biti završeno danas. Mi ćemo vas narednih dana obradovati sa još nekoliko lijepih vijesti", rekao je predsjednik "Ujedinjene Srpske" Nenad Stevandić.

Mirošljevićev bivši stranački šef, Dragan Čavić, u svemu vidi lične interese i tvrdi da su iznevjereni glasači koji su glasali antirežimski. Poručuje da Mirošljević nije slučajno izabrao Ujedinjenu Srpsku i da će zauzvrat dobiti načelničku fotelju.

"Ulazak Mirošljevića u US, direktna je posljedica postavljenja na mjesto načelnika Dječije klinike ili ne znam već kako se zove na Kliničkom centru. Poslije razgovora sa Stevandićem i ministrom Bogdanićem", rekao je predsjednik NDP-a Dragan Čavić

Mirošljević je samo nastavio trend osipanja banjalučke opozicije. I bivši PDP-ovac, Zoran Talić, napustio je svoju stranku, da bi vrlo brzo postao naklonjen vlasti, a na kraju je, kao predsjednik Gradske skupštine, u vlast i ušao.

Još se ne zna da li će Mirošljevićev primjer slijediti Dragan Talić, takođe bivši NDP-ovac. Za obojicu su njihove nekadašnje stranačke kolege prije dvadesetak dana rekle kako će sigurno u Stevandićevu stranku. Talić je tada tvrdnju demantovao, a danas nam na poruku nije odgovorio. Dragan Čavić tvrdi, da je pitanje vremena kada će i Talićevi lični interesi isplivati na površinu.