Mirjanić: Šume Srpske da striktno izvršavaju zaključke Vlade

16:54, 13.10.2017.
Thumbnail

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić zatražio je danas od rukovodstva preduzeća "Šume Republike Srpske" da striktno izvršavaju zaključke Vlade Srpske u pogledu poslovanja i snabdijevanja drvnim sortimentima.

Mirjanić je istakao da nijedno šumsko gazdinstvo na kraju godine ne smije negativno poslovati, te da će rezultati poslovanja odrediti da li će sadašnja menadžerska struktura "Šuma Srpske", od Uprave, preko Nadzornog odbora, do direktora šumskih gazdinstava, ostati na tim mjestima, saopšteno je iz resornog ministarstva.

On je naveo da se moraju poštovati kriterijumi za raspodjelu šumskih drvnih sortimenata, koje je utvrdila Vlada Srpske, te da je ih potrebno u međuvremenu i nivelisati.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske danas je u Banjaluci organizovalo sastanak sa menadžmentom preduzeća "Šume Republike Srpske", predstavnicima Inspektorata Srpske, Savjeta za šumarstvo i Privredne komore, koji je bio posvećen poslovanju Javnog preduzeća u ovoj godini, te realizaciji isporuke drvnih sortimenata u ovoj i planovima za iduću godinu.

Sastanku je prisustvovao i ministar trgovine i turizma Srpske Predrag Gluhaković.

(Srna)