Ministarstvo ne rješava problem škole u Mišinom Hanu: Roditelji najavljuju protest!

20:35, 20.11.2017.
Thumbnail

Ministar prosvjete nije se pojavio na obećanom sastanku sa roditeljima, gradskim vlastima i direktorom osnovne škole u Mišinom Hanu, pa za zadimljene i hladne učionice ni danas nema rješenja.

U Gradskoj upravi kažu da je sve u rukama nadležnih, ali i da su uradili koliko su mogli da sa ministrom omoguće bar osnovne uslove u školi.

vlcsnap-2017-11-20-20h16m33s246

"I pored uredno dostavljenog poziva, niko se iz Ministarstva nije pojavio u prostorijama Gradske uprave. Ja, da Vam budem iskren, u ovom momentu ne znam kako da izađemo iz ovog problema, ako neće da rade ono što je njihov posao", izjavio je Dragan Banjac, načelnik odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport grada Banjaluka.

Izgleda očekuju da za nove peći izdvojimo pare iz svog džepa, kažu roditelji. Naslušali su se previše obećanja, a do kraja sedmice traže konkretno rješenje. Iako drektor škole nije saglasan, roditelji djeci neće dopustiti da idu na nastavu u takivim uslovima. Inače će, pričaju, doći i na Trg Republike.

"Koliko je god hladno vani, unutra je još hladnije. I pored dima, i pored svega, hladnoća je najveći problem. Znači, djeca nisu u mogućnosti da nastave školovanje. Ako se ne riješi situacija, ići ćemo prema Ministarstvu, ići ćemo u proteste", rekao je Goran Kezi, roditelj učenika škole u Mišinom Hanu.

misin han

Dok bi roditelji u proteste, direktor sliježe ramenima. Priča da škola od Ministarstva ima obećanje da će im nabaviti dvije nove peći. Kaže da će i učenici morati da se strpe do te odluke.

"Ja vjerujem Ministarstvu, i ustvari, oni su dužni da postupe da školu finansiraju i da izađu u nekim elementarnim situacijama da pomognu školu", kaže Duško Petrović, direktor OŠ Milutin Bojić u Mišinom Hanu.

Na pitanje šta da do tada rade odgovara: "Pa ne znam šta da Vam kažem, ja kao direktor moram da obezbijedim nastavu. To je moje osnovno pravilo, ja sam po tome postupio".

Petrović uvjerava da je i ranije slao dopise nadležnima, ali odgovor, kaže, nije dobio. Pravda se da su ga svi problemi i dočekali kada je sjeo u fotelju direktora.

Zašto ministar nije došao na sastanak i kada će učenike dočekati tople učionice, danas iz Ministarstva prosvjete ATV nije dobila odgovor.