Milić najavio popunjavanje upražnjenog mjesta u Vladi distrikta

13:56, 14.05.2018.
Thumbnail

Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić izjavio je Srni da će upražnjene pozicije u brčanskoj Vladi, nastale usljed ostavki šefova odjeljenja iz reda Srpske demokratske stranke (SDS) i Narodnog demokratskog pokreta (NDP) biti popunjene u skladu sa odredbama Statuta, odnosno u narednih petanestak dana.

"Iskreno mi je žao što su predstavnici SDS i NDP odbili moj prijedlog da budu dio srpske većine i ostanu u poziciji, već su odlučili da u narednom periodu budu u opoziciji. Već od sutra ćemo mi iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) sa novoformiranom parlamentarnom većinom usaglašavati imena novih članova Vlade distrikta Brčko iz reda srpskog naroda", rekao je Milić.

Ostavke u brčanskoj Vladi podnijeli su Saša Tanić, koji je rukovodio Odjeljenjem za poljoprivredu, Svetlana Čivčić, koja se nalazila na čelu Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinske odnose, oboje iz SDS, te Mićo Stevanović, šef Odjeljenja za komunalne poslove iz NDP.

Srna nezvanično saznaje da bi imena novih članova brčanske Vlade trebalo da budu dostavljena gradonačelniku Brčko distrikta najkasnije do kraja ove sedmice.

Brčanska Vlada nastaviće da radi uobičajenom dinamikom, a istovremeno u parlamentarnoj većini očekuje se da će pitanje afirmativnih glasova iz reda Hrvata biti, takođe, riješeno uskoro.

(Srna)