Mihajlović: Bakir Izetbegović namjerno provocira Srbiju

16:00, 14.11.2017.
Thumbnail

Potpredsjednik Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocijenila je da bošnjački član predsjedništva BiH Bakir Izetbegović namjerno plasira izjave poput one o priznavanju nezavisnosti samoproglašenog Kosova kako bi izazvao reakciju Beograda, iako i sam zna da BiH ne može to da uradi bez saglasnosti Srba.

"Zato mi se čini da najnoviji, ali svakako ne i poslednji pokušaj Izetbegovića da posvađa Srbiju i BiH ima mnogo više veze sa nedavnom posetom turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Beogradu i novim odnosima Srbije i Turske", saopštila je Mihajlovićeva.

Ona je ocijenila da se Izetbegović osjetio ugroženim zbog dogovora Erdogana sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, te načinom na koji je turski predsjednik bio primljen u Srbiji i porukama saradnje koje je rekao u Novom Pazaru.

Mihajlovićeva je poručila da se Srbija neće ponašati neozbiljno gospodin Izetbegović i da neće inicirati sukobe sa susjedima, već će ostati dosljedna u politici stabilnosti regiona, koja je preduslov za ekonomsko jačanje svih zemalja u regionu i bolji život građana.

"Kada čujete poslednje izjave Izetbegovića u kojima namerno provocira nove sukobe sa Srbijom, onda pomislite koliko je u pravu predsednik Republike Srpske Milorad Dodik", zaključila je Mihajlovićeva.

(Srna)