Mihajlo Čeprkalo najbolji sportista RS

21:43, 21.12.2016.
Thumbnail

Čast da ponese titulu najboljeg u 62. Izboru deset najboljih sportista Republike Srpske ove godine zaslužio je Mihajlo Čeprkalo.

Nakon što je prošle godine zauzeo drugo mjesto, mladi plivač iz Banjaluke sada se popeo na najvišu stepenicu postolja i tako ušao u društvo besmrtnih. Ovo je drugi put da jedan plivač ponese prestižnu titulu najboljeg, a prije njega to je pošlo za rukom Ivani Ninković 2012. godine. Ko će biti laureat odlučio je stručni žiri na posljednjoj sjednici održanoj neposredno pred početak manifestacije, koja je sinoć doživjela svoje 62. izdanje.

Čeprkalo je iza sebe ostavio strelkinju Tatjanu Đekanović i kajakaša Darka Savića, dok su se od četvrtog do desetog mjesta plasirali Mitar Mrdić (džudo), Nikola Poluga (karate), Mladena Petrušić (atletika), Ajla Sinanović (odbojka), Draško Albijanić (košarka), Draško Vujković (vaterpolo) i Mladen Plakalović (skijanje).

- Bio sam srećan kada me je Plivački savez predložio kao kandidata za "Glasovu" akciju, a sada ne mogu da nađem riječi kojima bih opisao svoju radost. Biti najbolji među najboljima veliki je prestiž i nagrada za sve rezultate koje sam ostvario svih ovih godina, a posebno ove, kada sam ispunio svoj sportski san i nastupio na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru - izjavio je Čeprkalo.

Osim desetoro sportista nagrađeni su i ostali zaslužni sportski radnici u godini na izmaku.

Povelja za izuzetan sportski poduhvat godine otišla je u ruke Fudbalskog kluba Radnik, dok su plaketu za doprinos, razvoj i unapređenje specijalnih i paralelnih veza Republike Srbije i Republike Srpske u oblasti sporta dobili košarkaški savezi Republike Srpske Srbije te predsjednik žirija Aleksandar Šapić.

Plakete za dugogodišnji doprinos razvoju sporta pripale su Momčilu Crnčeviću (atletika), Zoranu Vidakoviću (odbojka) i Branku Jankoviću (rukomet). Sportistima koji su pronijeli slavu Republike Srpske širom svijeta uručene su plakete za ambasadore sporta, a njih su dobili Brankica Mihajlović (odbojka), Milenko Zorić (veslanje) i Boris Vrhovac (fizioterapeut). Plaketa za izuzetne rezultate u sportu za invalide pripala je Igoru Ignjatoviću (košarka u kolicima) dok je najbolji trener Republike Srpske za 2016. godinu strateg Igokee Dragan Bajić.

Vaterpolo savez Republike Srpske i njegov predsjednik Slobodan Grahovac dobili su plaketu za organizaciju najboljeg sportskog događaja godine, a to je utakmica grupne faze Svjetske lige između Srbije i Crne Gore na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci. Plaketa posthumno uručena je Bojani Sombolac, kćerki nekadašnjeg fudbalera i zlatnog olimpijca Velimira Sombolca, koji je preminuo ove godine.