Mićić traži sjednicu Vlade RS zbog zaštite Semberije od poplava

14:00, 19.12.2016.
Thumbnail

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić pozvao je danas Vladu Republike Srpske da u ovom gradu održi tematsku sjednicu na kojoj bi prioritetna tema bila nastavak zajedničkog rada na zaštiti Semberije od poplava.

Mićić je na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi rekao da Bijeljina, kao drugi po veličini grad u Srpskoj, zaslužuje ovakav vid unapređenja saradnje lokalne i republičke vlasti.

Prema njegovim riječima, za nastavak dobrog tempa razvoja grada važna je i podrška republičkih institucija za izgradnju dionice auto-puta Bijeljina-Rača, o čemu je već govorio predsjednik Republike Milorad Dodik.

Mićić je naveo da bi se na tematskoj sjednici Vlade u Bijeljini razgovaralo i o projektu izmještanja kasarne iz centra grada, u čemu se očekuje i podrška srpskih funkcionera u zajedničkim organima BiH.

Među navedenim temama i projektima koji mogu biti realizovani samo u dobroj saradnji lokalne i republičke vlasti, Mićić je izdvojio nastavak gasifikacije u Bijeljini, izmještanje autobuske stanice iz centra i završetak školske zgrade u najvećem gradskom naselju Ledinci.

Mićić je istakao da je lokalna vlast u Bijeljini kompletirana, da je obezbijeđena stabilna skupštinska većina i najavio donošenje budžeta do kraja godine.

On je dodao da grad još u narednoj godini ima velike rate za otplatu kredita i da u 2017. neće biti većih kapitalnih ulaganja, osim završetka izgradnje kanalizacije i zgrade Centra za socijalni rad.

Mićić je najavio da će plate i naknade odbornicima u Bijeljini biti usklađene sa zakonom, te i dodao da u gradskoj administraciji sa 330 zaposlenih nema viška radnika, prema standardu od tri službenika na 1.000 stanovnika.

Prema njegovim riječima, u Bijeljini ni ove godine neće biti javnog dočeka Nove godine, ali će Dan Republike svečano biti proslavljen uoči praznika 8. januara, dok će gradski čelnici 9. januara prisustvovati centralnoj proslavi u Banjaluci.