Mektić: Ne postoji nikakva špijunska afera prisluškivanja hrvatskih zvaničnika

12:48, 22.09.2017.
Thumbnail

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić rekao je danas da ne postoji nikakva špijunska afera prisluškivanja hrvatskih zvaničnika i da će naredne sedmice u BiH stići direktor Bezbjednosno-obavještajne agencije Hrvatske.

Mektić je na konferenciji za novinare u Sarajevu istakao da je već razgovarao sa kolegama iz Hrvatske i da ne postoji nikakav problem.

On je ponovio da ne postoji nikakva afera i da se u BiH sve radi u skladu sa Ustavom i zakonom.

"To što je neko u Hrvatskoj potencirao priču da BiH nekoga prisluškuje, sve je urađeno za nečije lične interese", rekao je Mektić i dodao da se političkim strukturama neće dozvoliti da ulaze u operativni dio.

On je naglasio da ništa nije bilo upereno protiv intersa neke države, pa ni Hrvatske, i upitao šta je sporno ako se radi u skladu sa Ustavom u interesu BiH.

Mektić je izjavio početkom sedmice da je Obavještajno-bezbjednosna agencija /OBA/ BiH, u skladu sa zakonima i Ustavom BiH, prisluškivala određene zvaničnike iz Hrvatske isključivo s ciljem zaštite ekonomskih interesa BiH i njenih građana. On je potom demantovao ovu izjavu.

Hrvatski list "Nacional" objavio je ranije da OBA vodi specijalni rat protiv Hrvatske, njenog premijera Andreja Plenkovića i spoljne politike hrvatske Vlade, ali i hrvatskog naroda u BiH, navodeći da je imao uvid u više tajnih izvještaja ove agencije.

(Srna)