Matija Nastasić donirao sredstva za obnovu bolnice u Valjevu

15:50, 14.02.2017.
Thumbnail

Srpski fudbalski reprezentativac i prvotimac njemačkog Šalkea, Matija Nastasić, donirao je sredstva Opštoj bolnici u Valjevu za rekonstrukciju i sanaciju Odjeljenja pedijatrije.

Kako navodi lokalni portal Ugradu.info fudbaler Šalkea, koji je rođen u Valjevu, izdvojio je sredstva i već su počeli radovi koji podrazumijevaju zamjenu kompletne elektroinstalacije i rasvjete, postavljanje novih podova, zamjenu spoljašnje sa novom PVC stolarijom, zamjenu unutrašnje stolarije, sređivanje sanitarnih čvorova i kupatila sa keramičarskim radovima, molersko-farbarske radove, nabavku opreme za krevete...

Nakon rekonstrukcije poboljšaće se infrastrukturni uslovi pedijatrijskog odeljenja, a potom će uslijediti i aktivnosti na nabavci medicinske opreme.

Inače, godišnje se na pedijatrijskom odjeljenju hospitalizuje oko 1.000 pacijenata kojima je obezbjeđena dijagnostika i liječenje predviđeno za sekundarni nivo pedijatrijske zdravstvene zaštite.

"Opšta bolnica Valjevo se zahvaljuje gospodinu Matiji Nastasiću na humanom gestu koji će omogućiti odlične uslove hospitalizacije našim najmlađim sugrađanima kao i njihovim pratiocima. Za bolnicu ovakva pomoć je neprocjenjiva jer se na ovakav način za djecu stvaraju uslovi kakvi dolikuju 21. vijeku. Nadamo se da će se i drugi društveno odgovorni ljudi ili firme povesti za ovakvim primjerom i omogućiti da u okviru naše bolnice i druga odjeljenja dobiju adekvatne uslove smještaja", rekao je v.d. direktora OB Valjevo, dr Zoran Đurić.

Kapa dole Matija!

(MozzartSport.com)