Marokanci divljli Briselom, povrijeđeno preko 20 policajaca

21:19, 12.11.2017.
Thumbnail

Više od 20 policajaca povrijeđeno je u Briselu u nasilju koje su izazvali navijači reprezentacije Maroka tokom proslave kvalifikacije na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Fudbalska reprezentacija Maroka kvalifikovala se za učešće na turniru naredne godine u Rusiji pobjedom rezultatom 2:0 nad Obalom Slonovače.

Import the Third World, become the Third World: this is #Brussels, the multicultural capital of #Europe ... pic.twitter.com/RpxeyLznU3

— Filip Dewinter (@FDW_VB) November 12, 2017

Navijači su poslije utakmice izašli na ulice gdje su zapalili najmanje jedan automobil, razbijali izloge i pljačkali prodavnice. U Belgiji živi veliki broj Marokanaca, koji čine četiri odsto stanovništva.

Policija je saopštila da je upotrijebila vodeni top kako bi rastjerala masu od oko 300 ljudi. Belgijski ministar unutrašnjih poslova Žan Žambon osudio je nemire, navodeći da predstavljaju "neprihvatljivu agresiju u centralnom dijelu Brisela".

‼️ #Belgium: Moroccans rampage in #Brussels! These are the effects after the World Cup qualification of #Morocco. pic.twitter.com/t3LPCtIntY

— Onlinemagazin (@OnlineMagazin) November 12, 2017

I u Holandiji su prijavljeni slično incidenti gdje su navijači iz Maroka izašli da proslave pobjedu na ulice. U Hagu su huligani bacali razne predmete na policiju, a u Roterdamu su palili razna pirotehnička sredstva.