Marlboro izbacuje cigarete s marihuanom?

17:36, 29.01.2014.
Thumbnail

Da li je moguće da će se najveći proizvođač cigareta na svijetu pridružiti taboru za legalizaciju marihuane tako što će lansirati cigarete u čijem je sastavu ova opojna biljka?    

Nakon što je na sajtu “Abril Uno” objavljeno kako “Filip Moris” uskoro izbacuje Marlboro cigarete sa marihuanom, stotine hiljada ljudi širom svijeta podijelilo je ovu vijest na društvenim mrežama.

Da li je moguće da će se najveći proizvođač cigareta na svijetu pridružiti taboru za legalizaciju marihuane tako što će lansirati cigarete u čijem je sastavu ova opojna biljka? – pitali su se kako protivnici tako i oni koji svim silama podržavaju legalizaciju marihuane.

Naročito ovi drugi, bili su više nego razočarani nakon što su shvatili da je naziv sajta “Abril Uno” u prevodu sa španskog jezika zapravo – “Prvi april”, iz čega je (aluzijom na prvoaprilsku šalu) lako zaključiti da se radi o lažnom sajtu i lažnoj vijesti!

No, i nakon objelodanjivanja da se radi o šali, mnogi su i dalje ostali uvjereni da će “Filip Moris” ipak riješiti jednog dana da kreira cigarete sa marihuanom.

Podsjetimo, nedavno je glasnogovornik “Morisa” Bil Felps na pitanje da li će kompanija ući u posao sa marihuanom izjavio da ne želi da priča unaprijed o budućim projektiman i da se duvanska industrija bavi proizvodnjom duvana.

No, nije decidirano izjavio da im projekti sa miksovanjem duvana i marihuane neće padati na pamet.