Markuš stradao zbog fudbala, ubistvo dogovoreno u Republici Srpskoj?

12:34, 01.12.2017.
Thumbnail

Policija steže obruč oko organizatora prošlonedeljne likvidacije. Sumnja se da je stradao zbog fudbala, odnosno "vlasništva" nad igračima.

Naime, plan za ubistvo Marka Markuša (29), likvidiranog prošle nedelje nedaleko od novosadskog hotela "Sajam", skovan je u mjestu Stanišići u Republici Srpskoj, saznaju Novosti.

Tamo se redovno sastaju ljudi koji iz sijenke vode fudbalske klubove, a policija ima indicija da jedan od njih stoji iza Markuševe likvidacije.marko-markus-zorana-milicic-830x0

U ovom trenutku policija je fokusirana na taj pravac istrage. Pominje se kupoprodaja igrača, transferi, uticaji ko će da igra a ko ne...

- Vjerujemo, zasad, da je Markuš stradao zbog fudbala, odnosno zbog "vlasništva" nad određenim igračima - navodi izvor lista. Postoje određeni dokazi da je njegovu smrt naručio i platio neko od njih. Ubice su došle iz Bosne i Hercegovine. Tokom sastanaka u Stanišićima, kako se sumnja, ugovorena je ova likvidacija i nađeni su izvršioci, koji su došli odande. Nema indicija da su se vratili nazad.marko-markus-5-830x0

Prijatelji Marka Markuša, koji je inače sin penzionisanog policijskog funkcionera, navode da je on u poslednje vrijeme bio svjestan da mu prijeti opasnost, a znao je i sa koje strane. Najbliskijima je ispričao i na koga sumnja i zbog čega. Čak je planirao da se oglasi i u medijima.

Markuš je sa izdržavanja zatvorske kazne izašao prije osam mjeseci i otad se smirio. Njegov policijski dosije je pun nasilničkog ponašanja, pa čak ima napad i na policajca.

Droga ga nije zanimala

- Vodio je zdrav život, droga ga nije zanimala - kaže  izvor iz policije.

- Nemamo ga evidentiranog kao narko-dilera niti kao nekog ko je član kriminalne grupe koja rastura drogu. Volio je provod i pjesmu, bio je strastveni navijač Zvezde... Motao se oko fudbala i izgleda da ga je to na kraju i koštalo života.

(Kurir.rs)