Malešević: Uspostaviti saradnju sa evropskim univerzitetima

18:03, 16.04.2018.
Thumbnail

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević istakao je danas na akademiji "Međunarodno pravo i međunarodni odnosi" u Banjaluci da evropsko visoko obrazovanje zahtijeva snažno povećanje trenda međunarodne mobilnosti studenata i akademskog osoblja.

"Visokoškolske ustanove u Republici Srpskoj moraju uspostaviti odnose i saradnju sa prestižnim evropskim univerzitetima, doprinoseći internacionalizaciji visokog obrazovanja kao jednog od najvažnijih mehanizama poboljšanja ukupnog kvaliteta obrazovnog procesa", rekao je Malešević.

On je zahvalio ambasadorima koji su prihvatili poziv studenata da im u naredna dva dana kroz svoje višegodišnje iskustvo približe međunarodno pravo i važnost diplomatije u odnosima Republike Srpske, odnosno BiH, navodi se u saopštenju iz Ministarstva prosvjete i kulture.

"Siguran sam da će iskustva sa ove akademije pomoći studentima da bolje razumiju poziciju Republike Srpske, odnosno BiH, ali i da jasnije sagledaju mogućnosti za svoje aktivnije učešće u međunarodnim odnosima, te da daju doprinos unapređenju pozicije Srpske u svijetu", naveo je Malešević.

Akademiju su organizovali studenti Fakulteta političkih nauka i Pravnog fakulteta banjalučkog Univerziteta u okviru manifestacije "Dani studenata Univerziteta u Banjaluci".

(Srna)