Majstorica odlučuje košarkaškog šampiona RS

21:59, 05.06.2017.
Thumbnail

Košarkaši Sutjeske iz Foče napravili su iznenađenje u finalu prvenstva RS. Savladali su Radnik iz Bijeljine i zakazali majstoricu, koja će odlučiti šampiona.

Još samo prije desetak dana, nakon što je Radnik dobio prva dva meča, a Sutjeska sa dosta povrijeđenih igrača odustala od trećeg, jer Bijeljinci nisu pristali da se termin pomjeri, za Fočake je sezona bila završena.

Savez je ipak insistirao da se finale nastavi u odloženom terminu, a onda je uslijedio nevjerovatan povratak Sutjeske. Nakon podviga u Bijeljini, savladali su Radnik i u grotlu fočanske dvorane. Navijači su svoj tim euforično nosili do pobjede 66:62 i izjednačenja u seriji na 2:2.

"Da li nam je pala koncetracija poslije 2:0, mislili smo da je sve gotovo. Pali smo psihički, moramo se dići za ovu zadnju utakmicu", kaže Dejan Kokoruš iz KK Radnik.

"Digli smo se iz mrtvih, sve je bilo u nekom momentu gotovo. Pokušaćemo dobro da se odmorimo i da probamo da napravimo možda i najveći preokret od kada se igra Prva liga RS", kaže Milenko Ivanović, trener KK Sutjeska.

Dejan Kokoruš je sa 24 poena bio najefikasniji igrač četvrtog meča, a domaćina je do pobjede predvodio Filip Kaluđerović sa 21 poenom.

Majstorica se igra već sutra u Bijeljini, a Fočaci vjeruju da će presuditi njihova veća želja.

"Do sad, u svakoj utakmici, vidio sam da naši igrači jednostavno više žele od Radnika da budu prvaci", rekao je Milenko Ivanović.

"Peta utakmica sigurno da će biti opet teška, biće opet na jednu loptu, nadam se. Igramo kod kuće, mada ni to nije neka prednost", smatra Dejan Kokoruš.

Dodatni motiv ekipi Sutjeske su njihovi sjajni navijači, bez čije podrške neće biti ni u Bijeljini. Popularni "Haveri" najavljuju organizovani odlazak na sutrašnju majstoricu.