Majka

09:43, 31.01.2017.
Thumbnail

Večeras, 31.01.2018.  u 20:00

U posljednjoj epizodi pogledajte:

Iako će Šule pokušati da ga smiri, Džengizov bijes raste. Ni Melek više nema živaca da ga trpi. U jednom momentu, kada Šule ne bude u kući, oglušiće se o njegove zahtjeve i taj protest će skupo platiti.

Svi su zabrinuti za djevojčicino zdravlje.

Turna priznaje Zejnep da je Džengiz gurnuo niz stepenice. To slučajno čuje Gonul i odlučuje stvari preuzeti u svoje ruke.

Turske melodrame već dugo vladaju domaćim tv nebom. Večeras pogledate posljednju epizodu ove neobične, pomalo zastrašujuće, ali veoma realne serije.

Zejnep je mlada žena koja se plaši vezivanja, s obzirom na to da živi s traumama iz djetinjstva. Kada je imala pet godina, majka Gonul ju je napustila pošto je ubila njenog oca. Nakon toga je završila u zatvoru. Zejnep je postala usvojena kći bogatašice Džahide, koja ju je od prvog dana voljela kao sopstveno djete. Uprkos tome, devojčica se oduvijek osećala kao siroče, zbog čega je izrasla u introvertnu devojku, kojoj je samoća u mnogim situacijama bila jedino društvo.

Pošto je završila fakultet, Zejnep se kao fotografkinja prijavila za učešće u projektu praćenja migracije ptica. Međutim, birokratija je malo usporila njen angažman, zbog čega je bila primorana da pronađe dodatni izvor prihoda. Počela je da radi kao učiteljica — posao koji je smatrala nužnim zlom — i svakog dana jedva čekala završetak nastave jer nije ostvarila bliskost s mališanima. Međutim, sve se promjenilo kada je upoznala djevojčicu Melek.

Ona je simpatična curica puna života, uprkos psihofizičkom nasilju kojem je svakodnevno izložena kod kuće.  Za Melek ulice su mnogo sigurnije nego ostajanje u kući, jedne večeri šetajući sa svojim zecom, nema pojma šta će se sledeće dogoditi.

Kad Zejnep konačno dobije vijesti o učešću u projektu o migraciji ptica, odlučuje da svrati do Melekine kuće, tek toliko da se oprosti od nje. Tu saznaje da je djevojčica ostavljena da umre u kesi za smeće. Zejnepin život tada se mijenja iz korjena — postaje svjesna da ne može ostaviti nevino biće na milost i nemilost neodgovornoj majci i njenom partneru, pa odlučuje da spasi Melek pakla u kojem živi…

Zejnep i Melek kreću zajedno na put sa kog nema povratka, u opasnu avanturu ne znajući kako će se ona završiti. Rimejk popularnog japanskog serijala “Majka” još samo večeras na programu ATV-a.