Maja Gojković se fizički obračunala sa Dverima

12:12, 31.10.2017.
Thumbnail

Predsjednica parlamenta Maja Gojković kaže da je danas u njen kabinet upalo troje poslanika Dveri, među kojima je bio i lider te stranke Boško Obradović i da su tamo vikali, vrijeđali je i fizički spriječavali da izađe iz kabineta.

Na vanrednoj konferenciji za novinare Gojković je istakla da nije dozvolila da se parlament pretvori u, kako je rekla, fašistički polilgon poslanika Dveri.

" Sama sam uspjela svo troje da fizički izbacim iz kancelarije, ponosna sam na to, na svaki način ću zaštititi parlament i zaposlene, a time i demokratiju", rekla je Gojković.

Ona je navela da je reagovalo i obezbjeđenje koje ih je zamolilo da napuste njen kabinet.

Gojković je navela da su u njen kabinet danas, pored Obradovića upali i poslanici Marija Janjušević i Srđan Nogo, a sve troje su zbog ranije izrečenih opomena udaljeni sa sjednice na 20 dana.

Sa druge strane, Dveri su saopštile da je njihovom lideru Bošku Obradoviću danas zabranjen ulazak na sjednicu Narodne skupštine, i da mu je tu odluku saopštilo obezbjeđenje. Takođe, navodi se da su Dveri pokušale da dođu do predsjednice Narodne skupštine Maje Gojković, kako bi se informisali o ovakvoj odluci, "ali je to bilo nemoguće".

" Kada sam pošao da prisustvujem posebnoj Sjednici na kojoj je trebalo da nam se obrati predsjednik Skupštine Republike Bugarske, obezbjeđenje ispred ulaza u salu mi je pokazalo papir na kome jasno piše da sam udaljen sa sjednice narednih 20 radnih dana, i da ne mogu prisustvovati ni ovoj ni narednim sjednicama" rekao je Obradović.

On je naveo i da je praktično već polovina poslaničke grupe Dveri je izbačena iz Skupštine, istakavši da je jasno "da je to jedini način na koji vladajuća većina misli da može da se obračuna sa onim što mi imamo da kažemo u Narodnoj skupštini".

" Mogu samo da poručim Maji Gojković i vladajućem režimu da su od danas sve metode gerilske borbe i otpora protiv ove vlasti, dozvoljene. Ako oni misle da mogu sve da nas isključe sa sjednica i time ukinu glas opozicije u Narodnoj skupštini, grdno su se prevarili", naveo je on.

Takođe, Obradović je ovim povodom citirao stihove Džonija Štulića.

"Dolazim ti kao fantom slobode. Ko je hvalio carevo ruho? Patuljci sa naslovnih strana", zaključio je predsjednik Dveri.
(Blic.rs)