Muče vas začepljene pore? Dva prirodna lijeka nude sjajno rješenje

20:31, 08.04.2021.
Kako ne bi došlo do začepljenja pora, morate svoje lice da čistite svakodnevno, posebno ujutro i uveče. Takođe, postoje dva prirodna lijeka koja mogu da vam pomognu.

Čišćenje lica morate da radite svakodnevno. Ono što dermatolog iz Majamija preporučuje kao prirodni lijek protiv začepljenih pora su listovi mente. 

Ova aromatična biljka bogata je antioksidansima, kao i ključnim vitaminima i mineralima. 

"Menta ima brojne zdravstvene blagodjeti, ali njena rashladna svojstva mogu da koriste koži. Znamo da su bakterije, višak ulja i mrtve ćelije kože dio onoga što uzrokuje izbijanje mitesera i akni. Listovi mente imaju antibakterijska svojstva, a sadrže i salicilnu kiselinu, koja se može koristiti za sprečavanje i liječenje tih problema", pojašnjava. 

Menta takođe pruža koži dobar izvor vitamina A, koji može da pomogne u kontroli viška ulja koje proizvodi koža. 

Kao prirodni lijek, preporučuje izradu maske za lice od zdrobljenih listova, meda i ružine vode. Smesu nanesite na lice i pustite da odstoji 15 minuta. Zatim isperite masku hladnom vodom. Koristite ovu masku dva puta nedjeljno da biste videli rezultate. 

Alternativni prirodni lijek bila bi i kurkuma 

"Ovaj protivupalni začin sadrži toliko sjajnih svojstava za kožu, uključujući antiseptik, antioksidans i adstringent. Mogao bi čak da pomogne i u rješavanju ožiljka od akni. Kada ga nanosite na lice, obavezno ga razredite sa drugim sastojcima poput ulja, kako ne biste zamrljali kožu" , piše Msn.