Spriječite bolest na vrijeme

Karcinom nikad nije prva bolest

09:06, 10.03.2019.
Izvor: Alo
Thumbnail
Karcinom je naziv za zloćudnu novotvorinu (zloćudni tumor ili rak) čije su tumorske stanice porekla epitelnih stanica. 

Karcinom nekog organa nije isto što i rak nekog organa, iako je kod mnogih organa karcinom najčešća vrsta raka (zloćudne novotvorine, zloćudnog tumora) koja zahvata neki organ.

Epitelne stanice su rasprostranjene u čitavom tijelu tako da se karcinom može javiti u mnogim organima.

Kineska medicina pokazuje da se prije pojave raka debelog crijeva u našem organizmu, javlja kamen na žuči, predskazujući da nas čeka kobna bolest. Stoga, ako ne želite da dobijete rak, na vreme izbacite kamen iz žuči.

"Rak nikad nije prva bolest koja se javlja," kaže kineski lekar dr Lai Čiu Nan, navodeći da, obično, ima mnogo drugih problema koji dovode do raka. Prema njegovom istraživanju, obično SU ljudi koji oboljevaju od raka, već imali kamenje u žuči.

Jedan od simptoma kamenja u žuči jeste osećaj jake sitosti nakon obroka. Imate osJećaj kao da ne možete da svarite hranu. Ukoliko stvari postanu ozbiljnije, javlja se i bol u jetri. Ako mislite da imate kamen u žuči, najbolje bi bilo da promijenite ovu drevnu kinesku metodu. Smatra se da je ova kineska metoda takođe dobra i za jačanje jetre, pošto su jetra i žučni mejhur usko povezani.

Kako izbaciti kamen iz žuči kroz stolicu:

1. Prvih pet dana unosite četiri čaše soka od jabuke svakog dana ili pojedite bar 4-5 jabuka. Sok od jabuke omekšava kamen žuči. Tokom tih pet dana možete normalno da jedete.
2. Šestog dana nemojte večerati.
3. Tog dana u 18 časova uzmite kašičicu epsom soli (magnezijum sulfata) sa čašom tople vode.
4. Zatim, to isto učinite i u 20 časova. Magnezijum sulfat otvara žučni mjehur.
5. U 22 časa popijte 5-6 kašika maslinovog ili susamovog ulja, sa isto toliko svježe iscjeđenog soka od limuna.
6. Dobro pomješajte i popijte. Ulje će podmazati kamenje i olakšati njihov prolazak.
Narednog jutra, u vašoj stolici bi trebalo da se nađe zeleno kamenje, koje obično pluta.

Čak i ako nemate simptome kamenja u žuči, ne bi bilo loše da probate ovu prirodnu terapiju, jer čišćenje žučne kese ne može da škodi.