Pad imuniteta

Kako da se riješite herpesa na prirodan način

12:54, 19.04.2019.
Izvor: B92
Thumbnail
Herpes na usnama je veoma neugodna pojava. Pored toga što pecka, svrbi i dugo traje, može da predstavlja i estetski problem.

Iako po apotekama možemo da kupimo mnoge kremice koje pomažu pri izlječenju herpesa, nakon njihove upotrebe na usnama ostaju bijeli tragovi, kao mali ožiljci.

Herpes je inače posljedica infekcije virusom Herpes implex, a prenosi se poljupcima, zagrljajima kao i upotrebom zajedničkog pribora za jelo. Nakon što se zarazimo ovaj virus je stalno prisutan u tijelu, skriven u nervu blizu usta i nosa, a na površinu izbija nakon što nam padne imunitet.

Predstavljamo vam nekoliko prijedloga kako da se sa herpesom izborite na potpuno prirodan način, nakon kojeg vam neće ostati ožiljci na usnama.

- Napravite gustu smjesu od tri krupnija zrna bijelog luka, sitno izrendana i 100 g meda. Ovom smjesom mažite inficirane dijelove.

- Herpesa se možete riješiti i ako ga budete mazali tripostotnim hidrogenom ili bundevinim uljem, koje možete kupiti u svim prodavnicama zdrave hrane.

- Još jedan prirodni lijek za herpes je heljdino brašno. Jednostavno, jednu kašiku brašna prelijte sa dvije šolje ključale vode, malo prokuvajte i dobijenu smjesu mažite preko bolnih dijelova.

- Pomješajte kašiku soli i kašiku sode bikarbone sa malo vode da dobijete gustu smjesu koju ćete mazati nekoliko puta u toku dana.

- Kao prirodni ljekovi protiv herpesa dobro će vam doći i aloe vera, nana i propolis.