Važan korak ka konačnom prestanku prodaje cigareta

Filip Moris snimio reklamu protiv pušenja

09:31, 22.10.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Prozvođač cigareta "Marlboro" saopštio je da je "ovo važan novi korak" ka konačnom prestanku prodaje cigareta. 

Jedan od najvećih svjetskih proizvođača cigareta "Filip Moris" optužen je za "nevjerovatnu dvoličnost" zbog nove reklamne kampanje u kojoj se apeluje na pušače da prestanu da puše.

Međutim britanska humanitarna Organizacija za istraživanje bolesti raka saopštila je da kompanija jednostavno pokušava da promoviše pušačke alternative, kao što je zagrijani duvan. 

"Ovo je nevjerovatna dvoličnost. Najbolji način da 'Filip Moris' spriječi ljude da puše je da prekine sa proizvodnjom cigareta", rekao je DŽordž Batervort, iz Oragnizacije. 

Ova grupa je ranije saopštila da je pušenje glavni uzrok raka, a koji se može spriječiti, i ohrabruje ljude da potpuno odbace cigarete, uključujući elektronske, navodi Bi-Bi-Si. 

Nova reklamna kampanja zove se "Drži moju vatru" /Hold My Light/, čiji je tekstualni dio danas objavio i list "Dejli miror", prikazuje mladu ženu koja pokušava da doda upaljač grupi prijatelja koji je podržavaju u namjeri da prestane da puši. 

"Filip Moris" je u Britaniji ponudio nekoliko alternativa cigaretama, uključujući zagrijani duvan "ikos" /Iqos/. 

Direktor kompanije Piter Nikson rekao je da suština njihove nove reklamne kampanje da podrže pušače u traganju za alternativom. 

Na pitanje zašto kompanija jednostavno ne prekine sa proizvodnjom cigareta i pređe potpuno na alternative, on je rekao da bi u tom slučaju pušači prešli u konkurentsku kompaniju. 

"Cigarete i dalje predstavljaju 87 odsto našeg poslovanja. Mi želimo da se pušenje ukine što je prije moguće i želimo alternative, ali za to je potrebno vrijeme", rekao je on.