Švicarska

Znatiželjna mačka se popela na vrh planine

14:26, 20.04.2021.
Izvor: avaz
Dvojica mladih planinara Siril (Cyril) i Erik Rohrer uspinjali su se prema vrhuncu snijegom prekrivene planine Mt. Britsen u Švicarskoj kad su na visini od oko 1.200 metara začuli mijaukanje i shvatili da je ondje jedna izgubljena mačka.

Činilo se da je odlutala i da je na padinama planine završila slučajno, piše "Daily Mail". Rohrerovi su kasnije saznali da je mačka nestala prije nekoliko dana te da je to treći put da je krenula prema vrhu planine, prateći na isti način i prethodne grupe planinara.

- Bilo je 4.30 ujutro, mi smo stigli do 1.200 metara visine kad smo iz šume začuli mijaukanje. Ugledali smo uplašenu i zbunjenu mačkicu koja nam se pridružila te se s nama popela do vrha od 3.000 metara. Životinjica je drhtala, a šapice su joj krvarile od hodanja po tvrdom i ledenom snijegu. Odlučili smo je povesti sa sobom. Često smo je nosili kada bismo opazili da je preiscrpljena da bi nastavila hodati uzbrdo - ispričali su planinari.

Dodali su da je druga grupa planinara, koja ih je pretekla na usponu, vratila je i predala vlasnicima.

- Kasnije smo saznali da je nestala prije četiri dana, a slijedila je i ostale planinare do samoga vrha. Dakle, do vrha je stigla čak tri puta. Životinje su puno žilavije od ljudi i nikad se ne predaju unatoč bolovima - rekao je Siril.