"Independent"

Učiteljica dobila otkaz jer je djeci rekla da Djeda Mraz ne postoji

07:07, 07.12.2018.
Thumbnail
Jedna učiteljica dobila je otkaz u školi u Nju Džersiju gdje je radila na zamjeni nakon što je otkriveno da je maloj djeci rekla da Djeda Mraz ne postoji, piše "Independent".

Roditelji prvačića iz osnovne škole Cedar Hill u Montvilu, rekli su da su djeca nakon incidenta bila uznemirena i trebalo ih je tješiti. Sve je počelo nakon što je jedan učenik rekao da je Djeda Mraz stvaran, nakon čega je reagovala učiteljica kazavši da nije stvaran ni on, ali ni Zubić Vila i Vaskršnji Zeko.

Majra Sanson-Abojun, majka jednog djeteta, rekla je da je njena kćerka bila veomao uznemirena i plakala je kada se vratila iz škole. Ispričala joj je šta se dogodilo, nakon čega je majka alarmirala školu.

"Srce mi se slomilo. Znate, moja kćerka mnogo voli Božić i sve u vezi s njim", rekla je ova majka.

Majka drugog djeteta, Lisa Simek, napisala je na Facebooku da je učiteljica imala posve nekontrolisan ispad.

"Djeci je rekla da Djeda Mraz ne postoji i da zapravo roditelji kupuju poklone i stavljaju ih pod bor. Takođe im je rekli da losovi Djeda Mraza ne mogu da lete i da patuljci nisu stvarni. Ali nije se zaustavila na tome, već im je krenula objašnjavati da ni Zubić Vila nije stvarna, kao ni Vaskršnji Zeko već da sve te darove kupuju roditelji i donose ih kući. Jedna odrasla žena posve je uništila snove 22 djece u prvom razredu osnovne škole", napisala je ona na društvenoj mreži.

O slučaju se oglasio i direktor škole, Majkl Džej Rej, koji se roditeljima izvinio i izdao saopštenje.

"S obzirom da sam i sam otac, shvatam osjetljivu prirodu ovog slučaja. Pokušajte kroz razgovor s djecom da zadržite njihovu nevinost tokom ovih praznika", naveo je direktor škole, prenosi "Jutarnji.hr".

Nepromišljena učiteljica je u međuvremenu dobila otkaz i više ne radi u toj školi.