Tenesi

Spasila mače sa ulice, a zanijemila od šoka kad je shvatila da to nije mačka

11:30, 07.10.2019.
Izvor: Kurir
Džil Hiks iz Tenesija, bila je na večeri sa prijateljima, kada ja na ulici prilikom povratka kući pronašla mače. Barem je mislila da je u pitanju mače.

"Prvo sam mislila da se radi o zec jer je bilo jako "pahuljasto". Kada sam se približila, vidjela sam da je u pitanju mače pa sam ga povela sa sobom", ispričala je Džil.

Kad je životinju dovela na sigurno, pogledala je da li u blizini ima i drugih napuštenih mačića.

"Mislila sam da ih je neko ostavio pa sam dozivala 'mac, mac'. Mače u automobilu je počelo da se penje po meni, morala sam da stanem nekoliko puta kako bih ga smirila, a na kraju mi je ostao u krilu zamotan u džemperu", priča Džil.

Kad je mače smjestila u garažu, vratila se na večeru, a po povratku je htjela da ga okupa. Prije toga je na Fejsbuku objavila njegovu sliku i pitala da li bi neko htio da ga udomi.

Kada se vratila, komšinica ju je presrela prije nego što je ušla u kuću i pitala da li smije da vidi njenu mačku.

"Mislim da se radi o risu", rekla je Džil koja se zaprepastila.

Kad su ga bolje pogledale, pokazalo se da je komšinica u pravu.

"Odao ga je rep. Odmah sam primijetila da ima kraći rep, ali nisam bolje pogledala prije nego što sam krenula na večeru. Postoje mačke s kraćim repovima, ali ovaj je imao šiljast vrh i bijelu tačku. Radilo se o risu", kaže Džil.

Sljedećeg dana pozvala je direktorku udruženja za spašavanje divljih životinja "For Fox Sake", koja je preuzela risa. Procjenjuje se da se radi o ženki staroj sedam mjeseci i da je jako anemična. Nazvali su je Arven.

U udruženju namjeravaju da je zadrže do proljeća, a zatim će je pustiti u divljinu.