Sezonac iz Banjaluke na splitskoj plaži ulovio ajkulu

17:26, 05.07.2019.
Thumbnail
Mladi par iz Banjaluke, oboje sezonski radnici u Splitu, sinoć su iza radne smjene u jednoj splitskoj piceriji, otišli u ribolov na Trstenik.

To im je omiljeni ritual svake noći, a kako nam javlja momak iz Banjaluke, koji ne želi da mu objavimo ime, oko četiri sata ujutro doživjeli su šok kad im je štap odvuklo "nešto veliko".

"Bili smo na Trsteniku, ispod onoga beach bara podno hotela Radisson, tamo kraj bova. Dubina nekih pet, šest metara i vrlo blizu same plaže kad smo ulovili nešto za što sam u početku mislio da je ugor. Potom smo ga izvukli na plažu i ustanovili da je ajkula. Imao je nekih 35 do 40 centimetara… Nije nam bilo svejedno, udario nas je adrenalin, pa smo ga samo slikali i odmah potom vratili u more”, ispričao je Banjalučanin, a piše Slobodna Dalmacija.

Ribolovom se bavi od malih nogu, ali nikada ranije, kaže, nije vidio ajkulu.

"Kako sam iz Banjaluke, pecao sam u Vrbasu pastrmke, a na splitskim sam plažama znao uloviti samo koju srdelu, komarču ili neku divljač, ali nikada morskog pasa", priča ovaj sezonac.

Dok ne dobijemo službenu potvrdu od stručnjaka s Instituta za ribarstvo o kojoj se vrsti ajkule radi, napisaćemo samo da bi u pitanju mogao biti kostelj ili pena, a oni su bezopasni.

Slobodna Dalmacija