Bil Nelson

Šef NASA-e: Život u drugim dijelovima svemira vjerovatno postoji

  • Izvor: Srna
  • 09.07.2021.21:45

Šef američke Nacionalne vazduhoplovne i svemirske administracije (Nasa) Bil Nelson vjeruje da "život u drugim dijelovima svemira, vrlo vjerovatno, postoji".

Mislim da ćemo dobiti nekakav pokazatelj da tamo negdje gore postoji inteligentan život- poručio je Nelson, gostujući na tv mreži En-Bi-Si.

Nekadašnji astronaut, a danas šef Nase, ističe da je svemir izuzetno star i veliki – a to su potencijalne razlozi za pronalazak inteligentnog života u galaktičkom prostranstvu.

– Ako imate svemir koji je star 13,5 milijardi godina i koji je toliko veliki, postoji li šansa da se tamo negdje nalazi još jedno sunce i planeta s atmosferom poput naše? Ja bih rekao da postoji i mislim da ćemo dobiti nekakav pokazatelj o tome- navodi Nelson.

On napominje da se Nasa već godinama bavi potragom za životom izvan Zemlje, referirajući se na astrobiološki program.

– Tražimo život na Marsu, na drugim planetama, i pokušavamo da otkrijemo druga sunca koja imaju planete sa gostoljubivom atmosferom- navodi Nelson.

Ovo nije prvi put da Nelson ističe kako ljudi nisu sami u svemiru, isto je učinio i prije manje od dvije sedmice.

On je komentarisao tada izvještaj o NLO-ima koje je Pentagon predao Kongresu i u kojem je potvrđeno postojanje NLO-a, iako se o njihovu porijeklu i svrsi i dalje apsolutno ništa ne zna.

Nelson je istakao da je on vidio i verziju izvještaja sa oznakom tajnosti te da “vjeruje da se nešto, osim nas, zaista nalazi u svemiru”, prenosi “Dejli mejl”.