Slovenija

Poslanik podnio ostavku zbog krađe sendviča  

15:52, 06.03.2019.
Izvor: B92
Thumbnail
Slovenački distributer brze hrane, specijalizovan za sendviče, iskoristio je aktuelnu političku aferu koja je dovela do iznuđene ostavke jednog poslanika u parlamentu i na tržište plasirao sendvič "zastupnik".

"U pitanju je korisna alternativa za neukusan čin jednog od 90 izabranih predstavnika naroda u našem parlamentu", objavila je kompanija "Sendvičarna", aludirajući na zastupnika Jurija Krajčiča, koji je na pritisak svoje stranke Lista Marjana Šarca (LMŠ) u ponedeljak vratio mandat, nakon što je u razgovoru sa kolegama priznao da je u pauzi zasjedanja u obližnjem lokalu uzeo sendvič i prošao mimo blagajne, jer prodavačice na njega nisu obraćale pažnju, a njemu se žurilo. 

Iako je kasnije platio sendvič i rekao da se radilo o "društvenom eksperimentu" kako bi ispitao budnost kontrole, premijer Marjan Šarec insistirao je da Krajčič vrati mandat stranci, što je na kraju i učinio, ali uz opasku da to nije zaslužio i da je mera protiv njega previše stroga. 

Firma "Sendvičarna", sa poslovnicama u Velenju, Celju, Mariboru i Ljubljani, marketinški je iskoristila taj slučaj i počela da prodaje sendviče "zastupnik". 

Sendvič je napravljen od domaćeg peciva sa integralnim brašnom, narezanih slovenačkih suhomesnatih specijaliteta i kisele paprike. 

Prva serija od 90 "zastupnika" otišla je u narodnu kuhinju na Zaloškoj cesti u Ljubljani, kao dokaz da je riječ o dobrotvornoj kampanji, dok se za ostale vremenom cijena stabilizovala na 2,5 evra po sendviču, rekao je za list Večer predstavnik "Sendvičarne".