Spajdermen u Londonu 

Popeo se na 95. sprat nebodera bez opreme

09:04, 09.07.2019.
Izvor: Telegraf.rs
Thumbnail
Slobodni penjač snimljen je kako se bez opreme penje na neboder "Shard" u Londonu, jednu od najviših zgrada u Evropi. Kako javlja BBC, policija je razgovarala s muškarcem nakon što je završio penjanje u 5.15 sati po lokalnom vremenu, ali ga nije uhapsila.

Prolaznici su na društvenim mrežama objavili snimke muškarca, za kojeg se vjeruje da je uspio doći do 95. sprata bez bezbjednosnih užadi i ostale opreme.

Portparol Uprave za nekretnine, kompanije koja upravlja "Shardom" izjavio je da je bezbjednost ljudi koji žive, rade i posjećuju objekat i okolna mjesta od ključne važnosti za njih.

"Srećom niko nije povrijeđen ovim opasnim postupkom i mi ćemo nastaviti sarađivati s policijom u njihovoj istrazi," saopštio je on.

Zgrada visine 310 metara i ranije je bila meta avanturista, poput poznatog YouTubera pod imenom "CassOnline", koji se peo na vrh 2017. godine. Godinu ranije je protiv penjača Alaina Roberta, poznatog kao "Francuski Spiderman", pokrenut sudski postupak zbog nekoliko pokušaja penjanja po neboderu.