Mladenci

Par se vjenčao na državnoj granici

  • Izvor: Index.hr
  • 19.10.2021.04:17

Kanađani Karen Mehojni i njen vjerenik Brajan Rej odlučili su da se vjenčanju na granici SAD i Kanade, a razlog je daleko od ekscentričnog.

Naime, zbog pandemije korona virusa i ograničenja putovanja usljed iste, porodice ove žene nije mogla da prisustvuje vjenčanju.

"Bilo mi je važno da vjenčanju prisustvuju moji roditelji i baka koja ima 96 godina, da vide najsrećniji dan u mom životu. Htjeli smo da oni svjedoče našoj sreći", rekla je Karen.

Kako je objasnila Sjedinjene Američke Države su ograničile "manje važna" putovanja na kopnenim prelazima sa Kanadom početkom pandemije.

"Vazdušni saobraćaj između zemalja je moguć, ali iako su članovi moje porodice vakcinisani, mišljenja sam da ih to dovodi u veći rizik, posebno baku koja ima toliko godina",  rekla je ona i dodala da imaju prijatelja koji radi na graničnoj patroli i koji je pomogao da se sve organizuje, a da se ograničenja ispoštuju.

Mladenci su se sa mladinom porodicom susreli na granici 25. septembra, a ceremonija je organizovana na mjestu koje više liči na livadu, nego granični prelaz.

Između njih nije bilo ograde, ali su se ipak držali svako na svojoj strani, mladenci i mladoženjini roditelji, bliski prijatelji i matičar su stajali na tlu SAD-a, a mladina porodica na tlu Kanade. Ipak, ona je uspjela na kratko i da se zagrli sa članovima svoje porodice.

Poslije vjenčanja, novopečeni bračni par je podijelio svoje iskustvo.

"Plakao sam jer sam znao koliko joj znači to što su joj roditelji i baka tu", rekao je Rej.

Inače, Rej i Karen upoznali su se pre 35 godina, kada je on nju učio da skija. Godinama su bili prijatelji, oboje su bili u brakovima i dobili po dvoje djece. Prije deset godina Rej je i njenoj djeci držao časove skijanja, a neposredno poslije toga oboje su se razveli.

Nekoliko godina su bili u vezi, a Rej je u martu ove godine odlučio da je zaprosi.

Tagovi: