Kvalitet kao alternativa

Nova programska šema ATV-a : Vere i zavere, dokumentarci i Sat zabave na ATV-u

17:27, 11.02.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Alternativna televizija pripremila je u okviru nove programske šeme dosta lijepih iznenađenja za svoje gledaoce, ali i pravu televizijsku poslasticu - TV seriju Vere i zavere. Serija je snimljena po romanu književnika Aleksandra Tišme u vrhunskoj produkciji RTV Vojvodine, a prva epizoda je u programu ATV-a u utorak, 12. februara,  od 20:10 časova -odmah poslije Lota.

Odličan scenario, vrhunska produkcija i zavidno dobar kasting, dovoljni su razlozi da svake sedmice od utorka do četvrtka gledaoci Alternativne televizije u 20 časova budu uz svoje male ekrane i prate priču smještenu u specifičan novosadski milje. Serijom je obuhvaćen period od Drugog svjetskog rata do kasnih šezdesetih dvadesetog vijeka, kada je Novi Sad prolazio kroz značajne političke, društvene i etničke promjene.  U središtu zbivanja je ljubavna priča, afera izmedu Inge Lebenshajm (Nina Janković), novosadske Njemice zanosne ljepote, koja se 20 godina nakon rata vraća iz Beča u svoj rodni Novi Sad i Sergija Rudića (Goran Bogdan), heroja Drugog svjetskog rata, koji se nije snašao u poslijeratnom životu, i koji se svakog vikenda vraća u Novi Sad bježeci od svog, poslovno i emotivno zaglibljenog života u Beogradu.

Uz ovu odličnu TV seriju, podjednako važni noviteti u programskoj šemi ATV-a su sadržajno i tematski kvalitetni TV formati –  emisija "Dok anđeli spavaju" koja je u programu srijedom u 21 čas, dok je nedjelja- 20 časova rezervisana za podjednako kvalitetan sadržaj, a radi se o serijalu intervjua posvećenih duhovnom putu čovjeka, autora Aleksandra Gajšeka "Agape“.

Novom programskom šemom, vikend je rezervisan za igrane i dokumentarne filmove. Ciklus dokumentarnih filmova subotom u 20 časova, „otvorio“ je prvi u nizu filmova doajena dokumentaristike Dragana Elčićafilmova dokumentarac "Sarajevski egzodus- tri tacke na mir", nakon kojeg slijede filmovi „Balkanski sindrom“, „Kolo“,"Krstić" itd.

Kreirajući novu programsku šemu, menadžment ATV-a je nastojao zadovoljiti interesovanja svih generacija gledalaca. Uz kvalitetne filmove i serije, odličane edukativne, zabavne i informativne sadržaje, posebno se nameće novitet "Sat vremena zabave uz ATV"-  TV sadržaj kreiran u namjeri da relaksira gledaoce nakon stresnog i zamornog radnog dana. Sat vremena zabave svakog radnog dana, od 17.55 pa do Centralnih vijesti, garantuje smijeh uz zauvjek popularnu seriju "Alo, alo" satkanu od britkog britanskog humora, a zatim dobru zabavu uz ATV-ov telefonski kviz „Ogledalo“.

Novom programskom šemom, ATV se opredijelila da kvalitetnim TV sadržajem, kao jedinom alternativom, odgovori na savremene izazove televizijske produkcije i zahtjeve publike.