Prilikom leta na Mjesec

Nil Armstrong vidio vanzemaljce?

07:35, 25.06.2018.
Izvor: RTS
Thumbnail
Astronaut Nil Armstrong je prenio poruku kontroli misije u glavnom centru Nase da su ih dva velika, tajanstvena objekta posmatrala nakon što su sletjeli na Zemljin prirodni satelit, ukazuju tajni izvještaji o komunikaciji Američke agencije za istraživanje svemira i astronauta na Mjesecu.

Uprkos tome što zvuči kao scenario za naučnofantastični film, sve se više govori o brojnim tajnim izvještajima i transkriptima između glavnog centra Nase i astronauta na Mjesecu.

Zanimljivi detalji o tome s čime su se astronauti navodno suočili na Mjesecu potiču iz intervjua neimenovanog profesora i Nila Armstronga koji je nastao na jednom Nasinom simpozijumu.

U tom intervjuu profesor ispituje Armstronga šta se stvarno tamo dogodilo, na šta mu astronaut odgovara: „Bilo je nevjeroatno... naravno, oduvijek smo znali da postoji mogućnost... činjenica je da smo bili upozoreni. Nikada nije bilo nekih pitanja o svemirskoj stanici ili gradu na Mjesecu“.

Na pitanje profesora kako to misli da su bili upozoreni, Armstrong je odgovorio: „Ne smijem ulaziti u detalje, ali mogu reći da su njihovi brodovi bili daleko superiorniji u odnosu na naše, i po veličini i po tehnologiji. Bili su veliki i prijeteći“.

U tajnim izvještajima, kako je rekao fizičar i profesor matematike Univerziteta u Moskvi Vladimir Azhazha, postoji mnogo intervjua i dokumenata koji ukazuju na to da je moguće da su se astronauti sa „Apola“ zapravo suočili s vanzemaljskim bićima i NLO kada su istraživali površinu Mjeseca.

„Nil Armstrong prenio je poruku kontroli misije da su ih dva velika, tajanstvena objekta posmatrala nakon što su sletjeli na Mjesec. Ali njegova poruka se nikada nije čula u javnosti, jer ju je Nasa cenzurisala“.

Prema riječima brojnih izvora, Armstrong je tvrdio da su vanzemaljci bili prisutni na Mjesecu, i da je astronautima naređeno da odu, a mnogi istraživači NLO tvrde da su čak snimljene čudne strukture i građevine i sve detalje prijavio kontroli misije, koja je namjerno cenzurisala informacije kako bi se spriječio haos i panika među stanovnicima planete.