Poželio sreću mladencima

NIJE MOGAO IZABRATI MOĆNIJEG: Erdogan kumovao na vjenčanju fudbalera VIDEO

14:46, 08.06.2019.
Izvor: B92
Thumbnail
Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan bio je kum na vjenčanju bivšeg reprezentativca Njemačke i fudbalera Arsenala Mesuta Ozila i bivše misice Turkse, Amine Gulse.

Vjenčanju je u petak u jednom luksuznom hotelu u Bešiktašu, na obalama Bosfora prisustvovala i prva dama Turske.

Ozil je prošle godine izazvao lavinu komentara kada je pozirao sa turskim predsjednikom prije Svjetskog kupa, što je navelo Njemce na pitanje o fudbalerovoj lojalnosti.

Fudbaler je inače napustio internacionalni fudbal, pozivajući se na “rasizam i nepoštovanje” koje je doživio u Njemačkoj.

"Ja sam Njemac kada pobijedimo, ali sam imigrant kada izgubimo“, rekao je Ozil i dodao da je način na koji je tretiran u Njemačkoj doveo do toga da više ne želi da nosi njemački dres.

Ozil je u martu ove godine objavio da će mu turski predsjednik biti kum na vjenčanju, što je izazvalo kritike u njegovoj zemlji.

Interesantno je da je Erdogan prisustvovao vjenčanju fudbalera dan uoči ponovnog održavanja izbora za gradonačelnika u Istanbulu.

Prethodni rezultat, u kojem je njegov kandidat bio poražen, poništen je, što je izazvalo međunarodnu kritiku.

Erdogan je mladencima poželio sreću u budućem zajedničkom životu, a na vjenčanju je pored predsjednika, bio i veliki broj poznatih ličnosti iz svijeta sporta.